Beg Kertas Tersuai

Beg Kertas Tersuai

Kertas kertas adat Bahan: 300g kertas seni Spesifikasi: 250 * 137 * 350MM Proses: percetakan warna, tali barb, UV Masa pengeluaran: 20-25 Hari OEM atau ODM: Terima Pakej Pengangkutan: 1 Piece Setiap Beg Poli, : Shenzhen, China Disesuaikan: Bentuk Tersuai: Rectangle Logo: Waktu Sampel yang Disesuaikan: 3-5 Hari Persijilan: BSCI atau Cap Dagangan ISO: OEM Keterangan: ISO9001-2008, SGS

Maklumat produk

Beg kertas adat

Bahan: 300g kertas seni

Spesifikasi: 250 * 137 * 350MM

Proses: percetakan warna, tali barb, UV

Waktu Pengeluaran: 20-25 Hari

OEM atau ODM: Terima

Pakej Pengangkutan: 1 Piece Setiap Beg Poli, 100 Pieces Per Canton

Asal: Shenzhen , China

Disesuaikan: Disesuaikan

Bentuk: Rectangle

Logo: Disesuaikan

Sampel Masa: 3-5 Hari

Persijilan: BSCI atau ISO

Cap Dagangan: OEM

Spesifikasi: ISO9001-2008, SGS


Tips mencetak:

Titik kawalan kualiti produk kualiti air filem

Proses laminating, juga dikenali sebagai pasca percetakan, pasca akhbar, pasca akhbar, merupakan salah satu proses yang paling penting dalam pemprosesan pasca akhbar, dan cara yang efektif untuk meningkatkan kualiti dan kualiti produk bercetak. Ia sering digunakan dalam pemprosesan hiasan kertas karton pra-dicetak, kotak kertas, beg tangan, penutup dan produk lain. Selepas filem itu bersalut, ia boleh menjadi kalis air, tahan lama, anti-warna, tahan panas dan anti-geseran. Ia juga boleh meningkatkan gloss, kecantikan, kekuatan tusuk dan kekuatan tegangan produk, dan meningkatkan kehidupan perkhidmatan dan pembungkusan produk. kualiti. Dalam proses laminating, filem pelarut berasaskan pelarut merosakkan kesihatan pengendali kerana penggunaan pelarut yang mengandungi benzena, mencemarkan persekitaran bengkel, dan kepekatan pelarut organik meningkat secara berterusan, menyebabkan kebakaran, dan bahan kertas dan filem selepas salutan sukar digunakan. Kitar semula, pembaziran sumber dan kekurangan lain secara beransur-ansur digantikan dengan ciri-ciri canggih tinggi, berkualiti tinggi, mudah dikitar semula, tidak mencemar produk percetakan bersalut, yang sangat digantikan oleh proses laminating berasaskan air yang disukai oleh pelanggan. Filem berasaskan air bukan sahaja dapat memperbaiki masalah alam sekitar dalam proses pengeluaran, tetapi juga mengelakkan kecederaan fizikal kepada pengendali, mengurangkan kos pengeluaran, dan digunakan secara meluas untuk kekuatan tinggi produk mudah dikitar semula dan laminating . Aliran proses ditunjukkan dalam Rajah 1. Kualiti produk bercetak selepas salutan berasaskan air juga terjejas oleh banyak faktor. Kertas ini akan membincangkan titik kawalan kualiti produk bersalut dalam proses salutan berasaskan air.

1. Kualiti diri laminating pelekat

Gam salutan berasaskan air adalah pelekat jenis emulsi putih yang terdiri daripada air sebagai agen penyebaran dan polimer molekul yang tinggi sebagai fasa tersebar. Resin pembentuk filem akueus pelekat filem berasaskan air mempengaruhi dan mengawal gloss, lekatan, rintangan lelasan, rintangan air, fleksibiliti dan sifat pengeringan lapisan salutan filem, dan melindungi permukaan kertas dan dakwat. Aditif fungsional digunakan untuk meningkatkan kebolehpindahan, meratakan, prestasi pengeringan, slipperiness, pelarasan kelikatan, peningkatan gloss, dan sebagainya getah salutan berasaskan air. Gam berasaskan air mempunyai keupayaan tertentu untuk "serbuk" pada serbuk pada bahan bercetak, yang dapat meningkatkan gloss filem. Walau bagaimanapun, jika terdapat terlalu banyak serbuk, tempat putih seperti salji akan muncul. Pada masa yang sama, apabila mencetak dengan dakwat emas atau perak, jika jumlah gam terlalu besar, air akan membasahi dakwat emas dan perak, menyebabkan dakwat hitam dan perak menjadi hitam. Oleh itu, lapisan salutan berair berkualiti baik harus bebas daripada pelarut organik, monomer organik sisa harus kurang daripada 0.1%, bau tidak berbau atau sedikit alkohol atau aroma ester, dan menyerap dan mengedarkan serat kertas selepas mulsa filem. Kelembapan membuat gam kering dan telus, dan ia terikat dengan kuat ke filem plastik. Produk filem mempunyai gloss yang baik dan melekat kuat.

2. Bahan kertas

Selepas salutan berair, kelikatan permulaan pelekat berasaskan air adalah kurang, kelikatan adalah kecil apabila ia tidak kering, dan kertas itu cacat oleh penjerapan kelembapan. Selepas filem itu dilapisi, kertas dan filem dikeluarkan kerana ubah bentuk kertas. Fenomena yang menyebabkan gelembung selepas pengeringan. Pada masa yang sama, apabila kertas tebal atau mempunyai kekakuan yang lebih tinggi, filem berasaskan air adalah lebih panjang daripada filem, yang akan menjejaskan kertas pasca proses. Oleh itu, proses salutan berasaskan air memerlukan kertas dan papan kertas secara kuantitatif 100-400 g / m2, dan agak sukar untuk memohon salutan berasaskan air ke kertas bersalut yang mempunyai berat asas 100 g / m2 atau kurang dan papan kertas yang mempunyai berat asas 400 g / m2 atau lebih, terutamanya untuk kertas mengimbangi. Saiz. Amalan telah membuktikan bahawa filem itu bersalut pada produk kertas offset, produk filem berasaskan air mudah menyebabkan kertas dan plastik menjadi terpisah, dan kadang-kadang filem itu dipisahkan dengan perlahan, dan filem dan produk yang dicetak sepenuhnya boleh dipisahkan, yang mudah menyebabkan kemalangan yang berkualiti. Pada masa yang sama, filem bersalut kertas bersalut bawah mudah dilipat dan melimpah, dan semakin tinggi berat badan filem kadbod, mudah degumming pada indentasi semasa pemotongan mati.

3. Bahan filem

Filem plastik yang digunakan untuk filem berair pada dasarnya adalah sama dengan filem minyak konvensional, dan terutamanya filem polipropilena, dan filem polivinil klorida, filem polietilena, filem poliester atau sejenisnya juga boleh digunakan. Ketebalan filem pada umumnya adalah 0.01 hingga 0.02 mm, dan ketelusannya perlu tinggi, transmisi cahaya melebihi 90%, dan ia perlu tahan terhadap cahaya, kakisan kimia, kestabilan geometri, dan kekuatan mekanikal tertentu. Dalam proses salutan, pelekat yang digunakan untuk salutan akueus adalah resin pembentuk filem berair, yang memerlukan rawatan korona yang kurang dan masa penyimpanan yang lebih lama selepas salutan filem. Pada masa yang sama, pelekat permulaan getah salutan berasaskan air adalah kurang, dan kekuatan dan tekanan tegangan filem adalah kecil. Jika kedut dan gulung semula filem berbeza, kertas akan ditarik pada masa depan, dan sejenisnya. Kualiti produk filem.

4. Keadaan lapisan dakwat bercetak

Keadaan lapisan dakwat dari bahan cetak itu merujuk kepada saiz imej pada kertas, ketebalan lapisan dakwat dan sifat dakwat. Pengaruh lapisan dakwat pada filem ini sebahagian besarnya dilihat pada kekuatan lekatan bahan cetak dan filem. Apabila bahan bercetak berada di lapangan, lapisan dakwat tebal, dan kawasan imejnya besar, dakwat mengubah ciri-ciri permukaan kertas dengan banyak lompang, menghalang penembusan dan penyebaran pelekat, membuat bahan cetak dan plastik sukar dipatuhi, dan terdedah kepada masalah kualiti seperti penghapusan dan pengeringan. . Dalam proses salutan berasaskan air, gam salutan mengandungi kelembapan tertentu. Apabila digunakan untuk produk grafik yang luas (pepejal), ia akan memperlihatkan kawasan yang luas seperti tempat salji di permukaan grafik, menyebabkan perubahan warna grafik dan menjejaskan penampilan produk. kualiti. Oleh itu, filem berair tidak sesuai untuk filem cetak besar-luas, dan khususnya, filem cetak emas atau dakwat perak bersalut.

5. Peralatan laminating

Mesin laminating berasaskan air terdiri daripada bahagian pemakanan kertas, bahagian penyampai kertas yang menyampaikan, bahagian penyalur, bahagian yang menekan, bahagian penggulungan, bahagian slit dan sejenisnya. Selepas filem itu disalut, ia tidak perlu dipanaskan dan dikeringkan, dan gulungan itu langsung diterima, jadi kelajuan mesinnya adalah laju, dan kelajuan maksimum dapat mencapai 80 m / min (sekitar 7,000 lembar / jam), dan kelajuan mesin adalah bersamaan dengan mesin percetakan gam biasa. Bahagian pemakanan kertas dan bahagian penyerahan kertas menyampaikan sama seperti mesin percetakan mengimbangi umum. Mesin laminating berasaskan air tidak memanaskan terowong pengeringan, jarak antara bahagian gluing dan bahagian yang menekan adalah agak rapat, bahagian gluing agak mudah, cecair gam terutamanya melalui pengeringan osmotik, bahagian yang menekan adalah suhu biasa , tidak ada roller tekanan, dan tekanan kecil, jadi tekanan kecil, jadi tekanan kecil, jadi tekanan kecil Tidak sesuai untuk laminasi emas, kadbod perak dan produk stamping panas. Mesin laminating berasaskan air khas dilengkapi dengan terowong pengeringan, sama dengan mesin laminating berasaskan minyak, yang boleh meliputi kadbod emas dan perak, tetapi pada kelajuan yang lebih rendah.

6. Bungkusan embossing

Embossing juga merupakan salah satu proses penting untuk menyelesaikan permukaan produk bercetak, tetapi produk yang dicetak selepas salutan berair tidak mudah diproses oleh cekung dan cembung. Apabila produk filem berasaskan air ditekan dan timbul, bintik-bintik putih dan kedutan terbentuk pada permukaan sentuhan, lekapan tidak tegas, dan apabila ia teruk, berbuih berlaku, dan kertas itu lebih menonjol pada kertas bersalut . Contohnya, beberapa penutup buku penutup, penutup bar getah sampingan selepas salutan berasaskan air tidak begitu lurus, dan terdapat tanda timbul dengan ketidaksamaan, yang memberi kesan serius kepada rupa produk.

7. Faktor lain

Dalam proses salutan berasaskan air, faktor-faktor yang mempengaruhi kualiti filem produk termasuk ejen pencairan dan pengeringan dakwat. Di bawah keadaan biasa, jika dakwat digunakan sebagai nipis dalam dakwat, serbuk putih mempunyai zarah powdery yang jelas, yang menjadikan ia tidak terikat rapat dengan pengikat, yang menghalang adhesi, yang boleh mengakibatkan lekatan yang buruk dan menjejaskan kualiti produk yang dicetak. Pada masa yang sama, apabila filem itu disalut apabila dakwat tidak dikeringkan sepenuhnya, produk selepas filem itu dilepikan dan diperincikan, yang menjejaskan penampilan produk.

Ringkasnya, dalam proses laminating, salutan berasaskan air menggunakan gam mesra alam berasaskan air, tidak memerlukan peralatan pemanasan dan pengeringan, penjimatan tenaga berkelajuan tinggi dan gloss tinggi, dan dialu-alukan oleh banyak pengeluar, dan secara beransur-ansur menggantikan proses laminating berasaskan minyak tradisional. Walau bagaimanapun, kesan salutan filem berasaskan air tidak sempurna, dan kualiti filem bercetak selepas salutan filem juga terjejas oleh banyak faktor, dan penyelidikan mengenai proses salutan filem berasaskan air masih perlu diteruskan. Kini, selepas teknologi pemprosesan pasca akhbar telah menarik banyak perhatian, dengan peningkatan proses laminating, peralatan produksi yang lengkap, sifat-sifat yang relevan dari kertas percetakan dan bahan filem, produk yang dicetak selepas salutan berasaskan air akan mempamerkan kualiti yang lebih tinggi. Proses laminating berasaskan air, yang mewakili arah pembangunan proses laminating, akan menyambut masa depan yang lebih luas.


Kami adalah syarikat percetakan besar di Shenzhen China. Kami menawarkan semua penerbitan buku, percetakan buku hardcover, percetakan buku papercover, buku nota hardcover, percetakan buku sprial, percetakan buku pelana pelana, percetakan buku kecil, kotak pembungkusan, kalendar, semua jenis PVC, risalah produk, nota, buku kanak-kanak, pelekat, semua jenis produk percetakan warna kertas khas, kad permainan dan sebagainya.

Untuk maklumat lanjut sila lawati

http://www.joyful-printing.com. ENG sahaja

http://www.joyful-printing.net

http://www.joyful-printing.org

e-mel: info@joyful-printing.net


Hot Tags: beg kertas adat, China, pembekal, borong, harga
Sepasang:Kraft Paper Bag Seterusnya:Beg Kertas Makanan, Beg Kertas Brown dengan Penangan, Beg Kertas Putih, Tas Gourmet dan Beg Membeli-belah Kertas

Siasatan

You Might Also Like