Warna Pencetak Notebook PU Warna

Warna Pencetak Notebook PU Warna

Spesifikasi: 130x150Hmm Jenis Produk: Notebook Percetakan Jenis Percetakan: Offset Jenis: Paper Offset Finishing: Laminasi Filem Binding: Jahitan Binding Reka bentuk: OEM / ODM / Custom Inner: 80GSM Offset Paper Production Time: Pencetakan Buku Percetakan: Warna Lembut Cover: Cetak Skrin + Cover: PU Page: 100 Halaman MOQ: 500PCS Pakej Pengangkutan: Standard Export Packing Asal: China Penerangan Produk Notebook Berkualiti / Pencetakan Notepad dengan Wire-O mengikat Kod HS: 4901100000

Maklumat produk

Warna Pencetak Notebook PU Warna

Jenis Kertas: Kertas Offset

Selesai Permukaan: Laminasi Filem

Mengikat: menjahit mengikat

Reka bentuk: OEM / ODM / Custom

Inner: 80GSM Offset Paper

Masa Pengeluaran: 15 hari

Cap Dagangan: OEM

Spesifikasi: 130x150Hmm

Jenis Produk: Percetakan Notebook

Percetakan Jenis: Percetakan Offset

Cover Buku: Cover lembut

Warna: Skrin Cetak +

Penutup: PU

Halaman: 100 Halaman

MOQ: 500PCS

Pakej Pengangkutan: Pembungkusan Eksport Standard

Asal: China

Penerangan Produk

Notebook Berkualiti / Percetakan Notepad dengan mengikat Wire-O

Kod HS: 4901100000


Tips mencetak:

Perbincangan mengenai langkah berjaga-jaga proses UV kaca

Pelan pembangunan "Twelfth Five-Year" industri cetak China mencadangkan untuk membangunkan percetakan hijau dan pembungkusan hijau yang bersungguh-sungguh, yang merupakan keperluan penting dalam pembangunan ekonomi pekeliling, dan merupakan langkah yang kuat untuk mewujudkan masyarakat penjimatan sumber dan mempromosikan pembangunan harmoni orang dan alam semula jadi. Proses laminating dan proses glazing UV tergolong dalam proses penamat permukaan dicetak, dan semuanya mempunyai fungsi untuk meningkatkan kelancaran permukaan dan gloss bahan cetak, melindungi grafik dicetak dan meningkatkan gred produk. Sebaliknya, proses glazing UV lebih mesra alam dan menjimatkan tenaga daripada proses laminating. Ia kini digunakan sebagai kaedah hiasan permukaan hiasan seni secara meluas. Dalam makalah ini, langkah berjaga-jaga untuk proses glazing UV diringkaskan seperti berikut, untuk mencapai tujuan memastikan kualiti UV kaca dan pengeluaran biasa.


1. Pemilihan varnis UV dan pemeriksaan kualiti sebelum kaca


Terdapat banyak jenis varnis UV. Pernis mesti dipilih terlebih dahulu mengikut kaedah kaca. Kaedah kaca yang berbeza perlu dipadankan dengan varnis prestasi yang berlainan, iaitu, minyak glazing dengan aplikasi yang berbeza untuk kaca luar talian dan kaca dalam talian. Salutan roller dan kaca percetakan hendaklah menggunakan varnis yang berlainan. Apabila mencetak kaca, varnis yang digunakan dalam kaedah percetakan yang berbeza seperti percetakan mengimbangi dan percetakan flexo adalah berbeza.


Kelentangan lekatan varnis UV bergantung kepada jenis substrat. Dikehendaki ketegangan permukaan varnis kurang daripada ketegangan permukaan substrat atau dakwat, supaya varnis itu boleh dibasahi dengan baik, dipatuhi, dan direndam di permukaan bahan bercetak. Jika tidak, lapisan varnis bersalut akan mempunyai pengecutan tertentu, ketidaksamaan, dan juga beberapa masalah seperti lepuh atau tiada penjerapan di sesetengah tempat. Oleh itu, jika anda ingin menggantikan bahan percetakan baru, anda mesti menjalankan ujian kaca sebelum pengeluaran rasmi.


Varnis UV mempunyai tempoh simpanan tertentu dan mempunyai keperluan tertentu untuk alam sekitar. Varnis UV biasanya mempunyai jangka hayat selama 1 tahun. Ia perlu disimpan di tempat yang sejuk atau berventilasi. Jika ia disimpan pada suhu yang lebih tinggi, ia akan mudah merosot atau mengeras. Varnish UV tidak boleh dicampur dengan varnis biasa. Boleh menggunakan pembantu khas varnis UV, jenama yang berlainan tidak boleh dicampur;


2. Pemilihan dan penggunaan sumber cahaya menyembuhkan UV


Sejak pengawetan varnis UV bergantung pada photoinitiator untuk menyerap tenaga bersinar cahaya ultraviolet untuk membentuk radikal, dengan itu memulakan pempolimeran dan tindak balas salib yang menghubungkan monomer dan prepolymer. Oleh itu, pilihan sumber cahaya menyembuhkan UV mempunyai pengaruh penting pada kelajuan pengeringan varnis UV. Sumber cahaya ultraviolet umumnya adalah lampu merkuri tekanan tinggi atau lampu halida logam, dan kuasa output biasanya 80 hingga 120 w / cm untuk memastikan bahawa masa pengawetan varnis UV kurang dari 0.5 saat. Keamatan sumber cahaya menyembuhkan UV harus sesuai, cahaya terlalu kuat, radikal bebas dihasilkan terlalu cepat, kepekatannya terlalu tinggi, kelajuan reaksi meningkat, dan reaksi silang silang terjejas; keamatannya terlalu rendah, radikal bebas dijana terlalu perlahan, dan perencatan oksigen dilakukan. Sangat kuat, ia akan menjadikan varnis UV kering terlalu perlahan.


Secara amnya, lampu UV tiub boleh digunakan untuk mengedarkan cahaya secara terang pada bahan bercetak, dan ia mudah dipasang, murah, selamat dan boleh dipercayai. Juga, tudung lampu yang baik digunakan untuk menumpukan perhatian, dan tudung lampu yang sama adalah baik atau buruk, yang boleh membuat perbezaan kecekapan dengan sedozen kali.


Lampu UV mempunyai hayat perkhidmatan tertentu, lampu UV akan beransur-ansur beransur-ansur, dan intensiti cahaya lampu UV yang telah tamat tempoh akan menjadi lebih rendah, menjadikan varnis UV kering terlalu perlahan. Kuasa yang berkesan harus diperiksa secara teratur semasa pengeluaran, dan harus diganti pada waktunya ketika waktu penggunaan hampir 1000 jam.


Selepas lampu merkuri dihidupkan, ia memerlukan masa pemanasan agar raksa dapat menguap dan cahaya ultraviolet tidak boleh diperolehi semasa masa preheating. Selepas lampu merkuri dimatikan, ia tidak boleh dimulakan dengan segera. Ia perlu disejukkan untuk beberapa ketika, yang tidak mudah digunakan.


3. Kelikatan varnis UV, jumlah salutan dan kawalan kelajuan kaca


Kelikatan varnis UV mempunyai pengaruh yang penting terhadap sifat meratakan pada cetakan dan kesesuaian salutan dakwat, yang akhirnya akan menjejaskan gloss produk kaca. Kawalan kelikatan varnis perlu mengambil kira penyerapan cetakan dan ketebalan lapisan. Lebih kecil kelikatan varnis, lebih banyak ia diserap oleh cetakan. Oleh itu, jika penyerapan bahan bercetak terlalu kuat, kelikatan varnis boleh ditingkatkan dengan sewajarnya untuk memendekkan masa meratakan, jika tidak, varnis itu akan diserap dalam jumlah yang besar semasa proses meratakan lama, dan sukar untuk bentuk pada permukaan bahan bercetak. Lapisan filem rata adalah mudah untuk membentuk lapisan filem yang serupa dengan permukaan bahan bercetak.


Jumlah salutan varnis mestilah sesuai dan salutan harus seragam. Properties meratakan varnis UV tidak begitu baik dengan varnish berasaskan pelarut. Sekiranya jumlah salutan terlalu kecil, varnis tidak dapat merebak secara merata, dan kelancaran salutan permukaan adalah kurang baik. Jika jumlah salutan adalah terlalu banyak, ia memberi manfaat kepada varnis. Penataan itu juga meningkatkan kesan pampasan pada kecacatan permukaan bahan bercetak, tetapi pengeringan minyak kaca tidak menyeluruh, hanya lapisan permukaan kering, menyebabkan lekatan selepas gulung semula, dan kosnya tinggi.


Penentuan jumlah salutan kaca berkaitan dengan jenis salutan, keadaan permukaan bahan bercetak, dan keadaan salutan. Apabila menentukan, adalah perlu untuk menjaga satu sama lain dan membuat pengaturan keseluruhan. Adalah perlu untuk memenuhi keperluan kualiti kaca dan sesuai untuk pelbagai proses. Dalam salutan, jumlah salutan perubahan boleh dicapai dengan melaraskan mekanisme kawalan kaca pemutar atau menukar kelajuan penarik. Apabila jumlah perubahan kecil, ia juga boleh dicapai dengan menukar kelikatan varnis.


Kelajuan kaca harus ditentukan mengikut kelajuan pengawetan dan jumlah salutan varnis. Apabila kelajuan pengawetan varnis itu cepat, kelajuan penarik juga boleh ditingkatkan. Pada masa ini, salutan mempunyai masa meratakan pendek dan lapisan lapisan agak tebal, dan sebaliknya. Di samping itu, kelajuan pengawal itu juga berkaitan dengan keadaan mesin pengawasan pengait, keadaan bahan bercetak, dan sejenisnya.


Apabila operasi kaca, perlu diperhatikan bahawa kelikatan varnis UV, kelajuan salutan kaca, jumlah salutan dan tekanan roller salutan adalah saling terhad. Ia perlu basah dan menyerap varnis mengikut permukaan kertas yang berbeza. Laraskan hubungan di antara mereka.


4. Beri perhatian kepada perlindungan keselamatan pengendali


Di kaca UV, cahaya UV boleh menyebabkan kerosakan pada kulit dan mata. Ia harus dilindungi dari cahaya UV kepada tubuh manusia. Ozon yang dihasilkan oleh cahaya UV adalah berbahaya kepada tubuh manusia. Beri perhatian kepada pengudaraan persekitaran pengeluaran. Licin; Beri perhatian kepada perlindungan kulit pengendali, jika tidak, kulit akan dirangsang oleh varnis UV, menyebabkan gatal-gatal, kemerahan, jerawat, dan juga mengupas. Splash kulit pada waktunya, bilas dengan air sabun dan ubah pakaian dalam masa yang singkat. Varnis UV perlu dibersihkan dengan agen pembersih khas atau etil asetat. Ia sukar dibasuh dengan petrol dan minyak tanah.


5. Kesilapan UV dan penyelesaian biasa UV


1 produk kaca UV lengket di permukaan dan mempunyai bau residu yang tinggi.


Sebab utama: Lapisan lapisan terlalu tebal, keamatan cahaya UV tidak mencukupi atau kelajuan mesin terlalu cepat; Waktu penyimpanan varnis UV terlalu panjang; pengencer yang tidak mengambil bahagian dalam tindak balas itu ditambah terlalu banyak.


Penyelesaian: Lapisan lapisan terlalu tebal, ketebalan lapisan perlu dikurangkan. Untuk beberapa kedutan khas, kristal dan kesan artistik yang lain, lapisan salutan terlalu tebal, jadi masa penyinaran agak lama di bawah sumber kuasa yang sama, yang mempengaruhi cahaya UV di satu pihak. Penguatan minyak, sebaliknya, menjadikan kandungan air kertas berkurang, yang membuat lembaran rapuh dan rapuh, yang mempengaruhi rintangan lelasan lapisan UV varnis. Lebih penting lagi, suhu yang berlebihan akan meningkatkan suhu dan menyebabkan kebakaran. Seperti kemalangan; apabila kuasa lampu UV tidak mencukupi atau penuaan, kecekapan pengawetan akan dikurangkan, dan lampu UV boleh digantikan dalam masa untuk mencapai kuasa undian; varnis UV dengan cepat menyembuhkan kelajuan dan bau rendah boleh dipilih. Menambah sejumlah pemerah pernis varnis UV atau menggantikan varnis. Beri perhatian kepada penggunaan yang lebih nipis.


2 UV Selepas kaca, produk terdedah kepada retak.


Sebab utama adalah: Kertas itu sendiri rapuh dan mudah retak, terutamanya kertas tebal atau kadbod; lapisan salutan varnis terlalu tebal; varnis UV terlalu keras dan fleksibiliti tidak mencukupi; sumber cahaya terlalu kuat, pengawetan UV terlalu padat; 5 Proses pasca-akhbar seperti indeks potongan tidak sepadan.


Atas sebab-sebab di atas, kaedah berikut boleh digunakan untuk menghapuskan: Pilih kertas dengan kekuatan yang baik dan tidak mudah pecah; Kurangkan jumlah salutan varnis UV dan mengurangkan ketebalan salutan; Pilih varnis UV dengan fleksibiliti yang lebih baik, juga dalam cahaya UV Tambah sedikit plasticizer dan aditif fleksibel kepada minyak; atas dasar memastikan pengawalan varnis, cuba mengelakkan pendedahan lebih atau penuaian cahaya UV; laraskan proses pasca pascapes untuk menyesuaikannya dengan pemprosesan kertas tebal.


3 UV Lapisan kaca berwarna kekuningan.


Sebab utama ialah: varnis UV sendiri adalah kuning; Lampu UV sangat disinari, varnis UV terlalu banyak sembuh.


Penyelesaian: Varnish UV terlalu panjang, ia telah bertukar kuning, anda mesti mengganti varnis UV yang sesuai; untuk mengurangkan kekurangan sumber cahaya UV atau membuka kumpulan cahaya UV untuk mempercepatkan kelajuan kaca.


Hot Tags: warna pu meliputi percetakan notebook, China, pembekal, borong, harga
Sepasang:tidak Seterusnya:Percetakan Notebook Kulit Hardcover

Siasatan

You Might Also Like