Pada tahun 2017, pendapatan industri percetakan 3D melebihi $ 7 bilion. Penyedia perkhidmatan bebas menyumbangkan lebih daripada 40%.

- Dec 05, 2018-

Pada tahun 2017, pendapatan industri percetakan 3D melebihi $ 7 bilion. Penyedia perkhidmatan bebas menyumbangkan lebih daripada 40%.

Kami adalah syarikat percetakan besar di Shenzhen China. Kami menawarkan semua penerbitan buku, percetakan buku hardcover, percetakan buku papercover, buku nota hardcover, percetakan buku sprial, percetakan buku pelana pelana, percetakan buku kecil, kotak pembungkusan, kalendar, semua jenis PVC, risalah produk, nota, buku kanak-kanak, pelekat, semua jenis produk percetakan warna khas, kad permainan dan lain-lain.

Untuk maklumat lanjut sila lawati

http://www.joyful-printing.com. ENG sahaja

http://www.joyful-printing.net

http://www.joyful-printing.org

e-mel: info@joyful-printing.net


Setiap musim bunga, Laporan Wohlers menerbitkan laporan industri percetakan 3D dan percetakan tambahan (biasanya dikenali sebagai percetakan 3D). Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, saya telah melaporkan pertumbuhan keseluruhan industri melalui analisa.


Seperti biasa, saya juga menganalisis laporan Wallace 2018 tahun ini: pendapatan industri pencetak 3D meningkat 21% kepada lebih daripada $ 7 bilion. Sebilangan besar pertumbuhan adalah disebabkan oleh kategori "pembekal perkhidmatan", dan syarikat-syarikat ini telah memberikan sumbangan besar kepada trend menaik ini, jadi saya ingin meluangkan sedikit masa untuk menyelidiki kawasan penting dan menguntungkan ini.


Pembekal Perkhidmatan Pembuatan Tambahan


Menurut laporan Wallace 2018, penyedia perkhidmatan bebas global menerima kira-kira $ 2,955 bilion hasil melalui penjualan bahagian yang dihasilkan oleh sistem pembuatan tambahan pada 2017. Ini adalah peningkatan 36% berbanding laporan 2016 sebanyak $ 2.173 bilion. Adalah penting untuk diingat bahawa ini disumbangkan oleh penyedia perkhidmatan bebas.


Laporan Warres 2018 mengenai penyedia perkhidmatan percetakan / percetakan 3D:


1. Pembekal perkhidmatan pembuatan tambahan telah menjadi sangat popular, bervariasi dalam saiz

2. Teknologi yang paling dipasang pada tahun 2017 adalah fotografi stereo sistem 3D.

3. Orang ramai mula membeli sistem pengilangan tambahan arus perdana


Sistem yang paling dipasang ialah pencetak percetakan 3D. Apabila ditanya apa yang mereka fikir adalah sistem yang paling menguntungkan, syarikat itu mengatakan ia adalah fotografi stereo, yang tidak menghairankan. Sekiranya mereka merancang untuk mengembangkan kapasiti pembuatan tambahan, sistem mana yang paling mungkin dibeli seterusnya? Sambutan paling popular ialah "Teknologi Fusion Layer Layer EOS Metal". Hakikat bahawa lebih banyak syarikat mahu memasang sistem logam menunjukkan trend keseluruhan di pasaran.


1. Banyak pembekal perkhidmatan (48.8% daripada mereka) masih hanya menawarkan perkhidmatan polimer

2. 28% syarikat menawarkan perkhidmatan logam dan polimer

3. 23.2% syarikat hanya menyediakan perkhidmatan logam


Salah satu peralihan paradigma terbesar dalam pembuatan tambahan bermula apabila pengeluar sistem memutuskan untuk masuk ke lapangan dan bersaing dengan pelanggan dan penyedia perkhidmatan mereka sendiri. Ini mungkin menjadi sebahagian daripada keputusan pembekal perkhidmatan untuk mengurangkan pembelian atau perubahan daripada vendor veteran atau arus perdana seperti sistem Stratasys, EOS atau 3D.


Daripada 202 mesin yang dibeli pada tahun 2017, 82 adalah mesin tanpa arus perdana, peningkatan sebanyak 40.6% berbanding 2016. Mesin bukan mainstream popular adalah sistem logam dengan teknologi laser dan pencetak 3D cair pelbagai jet HP. Walau bagaimanapun, bukan arus perdana tidak semestinya bermakna murah.


Apabila anda mula memikirkan sistem "bukan arus perdana" atau lebih baru, jurang antara arus perdana dan bukan arus perdana menyusut. Apabila anda menggunakan pencetak 3D desktop, sempadan antara keduanya mula kabur. Mesin desktop ini berkualiti tinggi dan, lebih penting lagi, mereka lebih kecil, lebih mudah dan cepat dipasang (dalam beberapa kes) dan kos kurang daripada $ 5,000.


Laporan Wallace 2018 berkongsi pendapat pembekal perkhidmatan; Saya dapati apa yang orang-orang ini membantu memahami tentang garis depan (terutamanya yang melibatkan pencetak 3D desktop):


"Ramai pelanggan telah membeli pencetak 3D mereka sendiri, kebanyakannya versi kos rendah. Setelah menguji mesin ini, kebanyakan mereka mendapati bahawa kualiti bahagiannya bukanlah apa yang mereka perlukan, tetapi mereka mesti menggunakannya sekarang. Ini adalah dilema, ia akan Mengurangkan perniagaan kami. "


"2017 adalah tahun permintaan yang kukuh, tetapi penjualan telah menurun kerana pelanggan membeli peralatan pembuatan tambahan mereka sendiri untuk kegunaan dalaman."


Walau bagaimanapun, trend itu seolah-olah bahawa walaupun banyak syarikat membeli peralatan mereka sendiri untuk membuat bahagian, ini tidak akan merosakkan perniagaan pembekal perkhidmatan dengan serius kerana sesetengah orang takut. Bahagian yang dibuat oleh orang yang kurang berpengalaman di sesetengah mesin boleh menyebabkan pencetakan 3D berkualiti rendah. Di samping itu, banyak kali, tidak berfaedah untuk seorang jurutera sibuk atau pencipta untuk menghabiskan masa dengan pencetak 3D - hanya menyalurkannya kepada pembekal percetakan 3D tempatan.


Secara keseluruhannya, pasaran pembuatan bahan tambahan menghasilkan pertumbuhan yang baik pada tahun 2017. Oleh kerana pendapatan asas meningkat sebanyak 23.8% berbanding 2016, pendapatan menengah (contohnya alat) meningkat sebanyak 14.4%, dan industri perkhidmatan pembuatan tambahan berada dalam kedudukan yang agak baik.

Sepasang:Persidangan Penerbitan dan Percetakan China Ketiga Diadakan Di Shanda Seterusnya:Persidangan Penerbitan dan Percetakan China Ke-3 Akan Diadakan Di Beijing