Hunan Longfa Packing Co., Ltd. Melabur Dalam Pengeluaran Tahunan Daripada 200,000 Meter Kuasa Projek Percetakan Kadbod

- Jan 10, 2019-

Hunan Longfa Packing Co., Ltd. melabur dalam pengeluaran tahunan 200,000 meter persegi projek percetakan karton


Kami adalah syarikat percetakan besar di Shenzhen China. Kami menawarkan semua penerbitan buku, percetakan buku hardcover, percetakan buku papercover, buku nota hardcover, percetakan buku sprial, percetakan buku pelana pelana, percetakan buku kecil, kotak pembungkusan, kalendar, semua jenis PVC, risalah produk, nota, buku kanak-kanak, pelekat, semua jenis produk percetakan warna khas, kad permainan dan lain-lain.

Untuk maklumat lanjut sila lawati

http://www.joyful-printing.com. ENG sahaja

http://www.joyful-printing.net

http://www.joyful-printing.org

e-mel: info@joyful-printing.net


Pada 11 Disember, Hunan Changsha County Biro Perlindungan Alam Sekitar mengeluarkan "Penerbitan Hunan Longfa Packing Co, Ltd untuk memproses 200,000 meter persegi pengubahsuaian percetakan karton dan projek pengembangan sebelum pemeriksaan dan kelulusan", dengan jumlah pelaburan sebanyak 5 juta, pelaburan perlindungan alam sekitar menyumbang 7.8%. Ia meliputi kawasan seluas 3,000 meter persegi.


Gambaran Keseluruhan Projek


Hunan Longfa Packing Co., Ltd. merancang untuk melabur 5 juta yuan untuk membina pemprosesan tahunan 200,000 meter persegi projek percetakan dan pengembangan kadbod di Kampung Teli, Jiangbei Town, Changsha County, Wilayah Hunan. Aliran proses memotong, mencetak, slotting dan mati memotong. , mengikat, ikatan, pemeriksaan dan pembungkusan. Jumlah pelaburan projek adalah 5 juta, termasuk 390,000 pelaburan perlindungan alam sekitar, mencakupi 7.8% daripada jumlah pelaburan. Meliputi kawasan seluas 3,000 meter persegi.


Impak alam sekitar projek dan langkah-langkah untuk mencegah kesan negatif


(1) Persekitaran atmosfera


Himpunan pengumpulan gas sisa organik yang dikumpulkan oleh proses percetakan dakwat projek ini dirawat dengan peralatan "pengoksidaan photocatalytic + adsorption karbon diaktifkan" ekzos dan kemudian dilepaskan ke bumbung bengkel. Ketinggian silinder ekzos ialah 15 meter; bengkel percetakan dakwat meningkatkan pengudaraan. Kepekatan pelepasan VOC dalam projek ini memenuhi keperluan had kepekatan Standard Tempatan "Pelepasan Standard bagi Senyawa Organik Meruap dalam Industri Percetakan" (DB43 / 1357-2017). Ia mempunyai sedikit kesan terhadap persekitaran atmosfera dan sasaran yang sensitif. Asap kantin bergantung pada penulen lampblack kejuruteraan yang sedia ada untuk memproses pelepasan ketinggian yang tinggi, yang kurang memberi kesan kepada persekitaran atmosfera. Debu habuk memotong disediakan oleh pengudaraan kilang untuk menubuhkan kipas ekzos tanpa pelepasan tisu, dan persekitaran di sekelilingnya kurang memberi impak.


(2) Persekitaran air


Air buangan projek ini terutamanya air kumbahan dalam negeri, kantin air kumbahan, pembersihan kumbahan tanah dan pembersihan air kumbahan. Projek membasuh air sisa ini bertujuan untuk dirawat oleh peralatan rawatan kumbahan skala 9m3 / d selepas rawatan air sisa pencucian, dan tidak dilepaskan. Air sisa di kantin kilang itu dirawat oleh perangkap gris dan kumbahan domestik dirawat oleh tangki septik. Bersama pembersihan kumbahan tanah, ia dirawat oleh sistem pengolahan kumbahan yang sudah ada untuk mencapai Standard Pelepasan Air Bersih Bersepadu (GB8978-1996). Selepas standard, ia akan mengalir ke dalam takungan 30m3 di bahagian selatan kilang. Ia akan digunakan sebagai gam untuk pengeluaran air, penyejatan separa, dan selebihnya tidak akan dilepaskan. Air sisa boleh dilupuskan dengan munasabah. Selepas rangkaian saliran serantau disempurnakan, ia akan dilepaskan ke loji rawatan kumbahan yang bersesuaian. , Pelepasan. Oleh itu, air kumbahan yang dijana oleh projek ini tidak memberi impak yang ketara kepada persekitaran di sekitarnya.


(3) Persekitaran akustik


Tahap kebisingan sumber hingar utama projek ini ialah 60-95dB (A), dan langkah-langkah komprehensif seperti redaman peralatan, penebat bunyi tumbuhan dan pengecilan jarak diambil. Menurut keputusan ramalan bunyi, bunyi bising semasa tempoh operasi projek dapat memenuhi persekitaran sempadan perindustrian. Standard Emisi Kebisingan (GB12348-2008) Kelas 2 mempunyai sedikit impak terhadap persekitaran akustik di sekitar projek ini.


(4) Sisa pepejal


Sisa pepejal yang dihasilkan oleh projek ini terutama termasuk sampah dan sisa pepejal domestik, dan sisa pepejal termasuk sisa pepejal umum dan sisa pepejal berbahaya. Sampah domestik projek ini dikumpulkan dan dilupuskan oleh jabatan sanitasi. Sisa sampah yang dihasilkan semasa proses pemotongan mati dan kotak kertas sisa yang dihasilkan oleh proses pemeriksaan dikumpulkan dan dikitar semula oleh syarikat bahan. Sisa berbahaya yang dihasilkan oleh projek ini adalah terutamanya: gendang dakwat sampah, plat percetakan sisa, plat percetakan mengelap dan mesin percetakan, kain dakwat sisa, sarung tangan, enap cemar, karbon diaktifkan sisa, dan sebagainya, yang dihasilkan semasa proses percetakan, buat sementara waktu disimpan dalam bahaya setelah dikumpulkan oleh klasifikasi. Penyimpanan sementara bahan buangan dikendalikan oleh unit yang mempunyai kelayakan rawatan sisa berbahaya.


Ringkasnya, semua jenis sisa yang dijana oleh seluruh kilang boleh selamat dan dilupuskan dengan betul, dan tidak memberi sedikit kesan kepada alam sekitar.


Sepasang:Sisa berbahaya pepejal akan menjadi industri letupan dalam bidang perlindungan alam sekitar 2019! Seterusnya:Pengerusi Xu Wencai Mengunjungi Persatuan Seni Grafik Hong Kong