2018 Tinjauan pasaran industri pembungkusan hijau China dan analisis prospek pembangunan

- Dec 28, 2018-

2018 Tinjauan pasaran industri pembungkusan hijau China dan analisis prospek pembangunan

Kami adalah syarikat percetakan besar di Shenzhen China. Kami menawarkan semua penerbitan buku, percetakan buku hardcover, percetakan buku papercover, buku nota hardcover, percetakan buku sprial, percetakan buku pelana pelana, percetakan buku kecil, kotak pembungkusan, kalendar, semua jenis PVC, risalah produk, nota, buku kanak-kanak, pelekat, semua jenis produk percetakan warna khas, kad permainan dan lain-lain.

Untuk maklumat lanjut sila lawati

http://www.joyful-printing.com. ENG sahaja

http://www.joyful-printing.net

http://www.joyful-printing.org

e-mel: info@joyful-printing.net


Terdapat 618 sebelum, dan terdapat 11 kali ganda selepas itu. E-dagang dan logistik terus menjadi panas. Dari 2006 hingga 2017, perniagaan penghantaran ekspres China telah melonjak dari 1 bilion kepada 40 bilion dalam satu dekad, bersamaan dengan satu tahun untuk setiap orang Cina. Perlu menghantar dan menerima 24 ekspres. Pada masa yang sama, perkembangan pesat perniagaan logistik ekspres China telah membawa penggunaan bahan bungkusan ekspres yang besar, dan puluhan bilion buangan pembungkusan ekspres yang terhasil, mengakibatkan pencemaran alam sekitar dan pembaziran sumber. Pembungkusan penghantaran ekspres China terutamanya tertumpu dalam pesanan penghantaran ekspres (termasuk melayari elektronik, yang sama di bawah), beg tenunan, beg plastik, sampul surat, kotak pembungkusan, pita dan buffer dalaman. Mengikut angka yang dizahirkan oleh Pentadbiran Pos Negeri, pada tahun 2017, industri pembungkusan menggunakan 40 bilion keping pembungkusan. Di antara sampah pepejal yang dihasilkan, terdapat 8 bilion beg kurier plastik dan 4 bilion kurier kurier. Sehingga 46 juta tan kadbod beralun diperlukan untuk bungkusan karton setahun.


Tinjauan Pasaran Industri 1: Langkah-langkah Berkaitan Pembungkusan Hijau E-dagang Nasional

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, dengan perkembangan industri e-dagang yang meledak, pautan logistik yang nyata telah disertai oleh sejumlah besar "sampah putih" pencemaran dan pembaziran sumber bahan pembungkusan yang tidak boleh rosak. Dalam usaha untuk mengurangkan pembaziran sumber, negeri ini telah memperkenalkan beberapa kaedah berkaitan pembungkusan hijau e-dagang.

Antaranya: Pentadbiran Am Penyeliaan Kualiti, Pemeriksaan dan Kuarantin dan Jawatankuasa Piawaian Kebangsaan baru-baru ini telah mengeluarkan satu siri baru yang disemak semula "standard pakej bekalan" piawaian kebangsaan, mengikut keperluan pengurangan, hijau dan kitar semula, aspek yang berkaitan dengan asal piawaian telah ditambah dan bertambah baik, di mana kandungan Hijau boleh digambarkan sebagai tempat terang.

Tinjauan Pasaran Industri 2: Perusahaan utama melancarkan beberapa operasi bersama alam sekitar

Pada bulan Jun 2016, rangkaian rookie mengumumkan bahawa ia telah melancarkan inisiatif green rookie green rookie dengan 32 rakan kongsi China dan global. Komited untuk menggantikan 50% bahan pembungkusan menjelang tahun 2020, pengisian adalah 100% pembungkusan hijau yang boleh degradasi; menggunakan semula pembungkusan dengan menggunakan kenderaan tenaga baru, bahan kitar semula. Menubuhkan langkah-langkah seperti sistem kitar semula bahan pembungkusan. Berusaha untuk mencapai pengurangan sebanyak 3.62 juta ton pelepasan karbon dalam industri.

Pada bulan Jun 2017, Jingdong bekerjasama dengan sembilan jenama utama untuk bersama-sama merancang untuk Qingliu. Dianggarkan bahawa pada tahun 2020, JD akan mengurangkan penggunaan karton pembungkusan pakai buang dalam rantaian bekalan sebanyak 10 bilion; dari pemilik jenama kepada pembekal, 80% daripada bahan pembungkusan boleh dikitar semula, dan berat pembungkusan unit dikurangkan sebanyak 25%; Pada akhirnya, lebih daripada 50% pembungkusan plastik akan menggunakan bahan-bahan yang boleh degradasi, pembungkusan logistik 100% menggunakan bahan boleh diperbaharui atau kitar semula, percetakan pembungkusan logistik 100% menggunakan proses percetakan mesra alam.

Tinjauan Pasaran Industri 3: Pengalaman lanjutan antarabangsa dalam pembungkusan hijau boleh digunakan untuk rujukan

Dari segi pengalaman antarabangsa dalam membangunkan pembungkusan hijau, selain meningkatkan pelaburan dalam bahan pembungkusan hijau, keadaan umum boleh dibahagikan kepada dua perkara: satu adalah untuk menggalakkan perusahaan atau individu untuk menjalankan kitar semula pembungkusan; yang kedua adalah untuk melarang syarikat daripada pembungkusan lebih.

Tinjauan Pasaran Industri 4: Perkembangan teknologi pembungkusan hijau yang pesat

Dalam pembangunan teknologi pembungkusan hijau, selain pemilihan bahan pembungkusan hijau, reka bentuk rasional pembungkusan hijau juga sangat penting, dan ia mencerminkan prinsip pengurangan pembungkusan. Teknologi pembungkusan hijau terutamanya ditunjukkan dalam pengurangan pembungkusan; penyederhanaan bahan pembungkusan; ketoksikan reka bentuk pembungkusan; pentingnya kitar semula bahan pembungkusan; dan ketidakbarang bahan pembungkusan. Sebagai contoh, kadbod pembungkusan "satu-lusuh" menggunakan pita gelombang dua sisi bukan pita telus tradisional yang tidak boleh degradasi untuk mencapai ikatan mulut. Sekiranya anda ingin membuka pakej, cuma menanggalkan jalur air mata berbentuk zip. Pakej yang boleh ditanggalkan dipasang, disassembled dan dikitar semula. Pada bulan Jun 2016, Jingdong secara rasmi menggunakan beg pembungkusan yang degradable sepenuhnya untuk menghapuskan sisa dan pencemaran, menghapuskan beg yang jelas-jelas dipatenkan, dan secara beransur-ansur menggunakan beg pembungkusan yang boleh degradasi.

Prospek pasaran industri: pembungkusan hijau mendorong perkembangan pesat pasaran plastik biodegradasi China

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, dengan perhatian global terhadap kesan alam sekitar plastik tidak terurai dan promosi pembungkusan hijau di pelbagai negara, industri plastik biodegradable global telah berkembang dengan pesat.

Di China, pengeluaran dan permintaan untuk plastik biodegradable juga meningkat tahun demi tahun. Menurut statistik, hanya plastik biodegradable mempunyai kadar pertumbuhan tahunan kompaun lebih daripada 20% pada 2011-2018. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, permintaan telah mencapai 20% permintaan global.

Sepasang:tidak Seterusnya:Naib Presiden Hong Jiewen Dari Sekolah Kewartawanan Dan Komunikasi, Universiti Wuhan Mengunjungi Persatuan Seni Grafik Hong Kong