Wang Kertas Dicetak 28 Hari Hong Kong Syarikat Pencetakan Wang kertas Dijelaskan Proses Pencetakan Dolar Hong Kong Baru

- Dec 28, 2018-

Wang kertas yang dicetak selama 28 hari Syarikat Percetakan Wang kertas Hong Kong menerangkan proses percetakan dolar Hong Kong baru


Kami adalah syarikat percetakan besar di Shenzhen China. Kami menawarkan semua penerbitan buku, percetakan buku hardcover, percetakan buku papercover, buku nota hardcover, percetakan buku sprial, percetakan buku pelana pelana, percetakan buku kecil, kotak pembungkusan, kalendar, semua jenis PVC, risalah produk, nota, buku kanak-kanak, pelekat, semua jenis produk percetakan warna khas, kad permainan dan lain-lain.

Untuk maklumat lanjut sila lawati

http://www.joyful-printing.com. ENG sahaja

http://www.joyful-printing.net

http://www.joyful-printing.org

e-mel: info@joyful-printing.net


Pada tahun 2017, sampel wang kertas baru Hong Kong telah diumumkan seawal Julai tahun ini. Walau bagaimanapun, sehingga ke-12, hanya satu ribu dolar wang kertas baru Hong Kong diperkenalkan ke pasaran. Wang kertas denominasi kecil sedang menunggu untuk dilancarkan tahun depan. HKMA menjelaskan bahawa model perlu diselaraskan oleh pembekal pengesan tiruan, dan ia mengambil masa untuk mencetak sejumlah wang kertas. Menurut rekod masa lalu, ia biasanya mengambil masa dua tahun atau lebih untuk mengeluarkan wang kertas. Qi Zhicai, pengurus besar Hong Kong Banknote Printing Co., Ltd. menegaskan bahawa wang kertas mesti melalui lima percetakan dan lima belas prosedur pemeriksaan kualiti. Setiap langkah percetakan mengambil masa lima hari untuk mengeringkan wang kertas. Seluruh proses berlangsung selama sekurang-kurangnya dua puluh lapan hari kerja.


Qi Zhicai, pengurus besar Hong Kong Banknote Printing Co., Ltd. berkata proses pencetakan wang kertas mengambil masa sekurang-kurangnya dua puluh lapan hari kerja dan melalui lima percetakan dan lima belas prosedur pemeriksaan kualiti, termasuk kertas wang kertas, teduhan, percetakan skrin, gravure Mencetak, penomboran dan percetakan salutan, dan akhirnya memotong, pemeriksaan lembaran dan pembungkusan.


Proses yang paling memakan masa adalah langkah pengeringan udara selepas mencetak. Zhai Zhicai berkata bahawa setiap langkah pencetakan mengambil masa lima hari untuk memastikan setiap dakwat wang kertas benar-benar kering sebelum ia dapat meneruskan langkah seterusnya, jika tidak, wang kertas baru akan menjadi kertas buangan. Beliau juga menegaskan bahawa proses memotong wang kertas adalah sangat tepat dan sepenuhnya automatik, dan seratus wang kertas boleh dipotong setiap kali. Kilang percetakan wang kertas mempunyai mesin khas yang boleh menyemak kualiti hingga empat puluh duit kertas baru sesaat. Sejumlah 122 anggota kakitangan kilang percetakan wang kertas bergegas untuk bekerja, dan kadar kehilangan wang kertas adalah kurang daripada 3%.


HKMA menambah bahawa teknologi percetakan yang baru diperkenalkan dapat memanjangkan hayat wang kertas. Kali ini, wang kertas baru disalut dengan lapisan pelindung telus yang tipis di bahagian depan dan belakang untuk meningkatkan ketahanan. Kehidupan material adalah satu hingga dua tahun lebih lama daripada wang kertas sebelumnya. Di samping itu, walaupun kos percetakan wang kertas baru telah meningkat sekitar 10%, kos setiap potongan tidak melebihi satu dolar.


Sepasang:Industri percetakan 3D mempunyai trend pembangunan yang baik. Bidang industri memainkan peranan penting. Seterusnya:Dua Syarikat Pencetakan Dan Pembungkusan Lain Telah Dilampirkan Berjaya