Kaedah degradasi plastik

- Dec 16, 2019-

Kaedah degradasi plastik, bentuk-bentuk yang kita tahu sekarang boleh dibahagikan kepada plastik biodegradable, plastik fotodegradable dan plastik degradasi alam sekitar.

(1) Plastik yang boleh terurai merujuk kepada kelas plastik yang menyebabkan kemerosotan di bawah tindakan atau pengaruh keadaan mikrob dalam persekitaran semulajadi seperti bakteria, acuan (kulat) dan alga.

(2) Plastik fotodegradable merujuk kepada kelas plastik yang direndahkan oleh cahaya matahari dalam persekitaran semulajadi.

(3) Plastik degradasi alam sekitar adalah plastik yang terdedah kepada keadaan persekitaran semula jadi dan terdegradasi oleh gabungan keadaan seperti cahaya, haba, air, oksigen, bahan pencemar, mikroorganisma, serangga, angin, pasir, hujan, dan daya mekanik. Kelas plastik.

(4) Plastik degradasi hidrolytikal Jenis plastik yang mudah rosak ini boleh larut dalam air dan boleh terbiodegradasi, seperti alkohol polivinil, plastik alkohol polivinil / kanji-degradasi.

(5) Plastik fotodegradable Jenis plastik degradable ini merujuk kepada resin polimer dengan kumpulan yang mudah terdegradasi oleh cahaya. Seperti kopolimer etilena / karbon monoksida (E / CO), kopolimer karbon dioksida (juga boleh terbiodegradasi) atau menambah fotosensitizer kepada resin tujuan umum PE / PP untuk membentuk plastik fotodegradasi.


kami menawarkan filem biodegradable penuh yang dipatenkan dan beg PVA, semua produk dibuat dengan peralatan pemutus, Ia berbeza daripada produk tamparan tamparan tradisional, semua produk tamparan tamparan tidak boleh degradasi sepenuhnya. Kita boleh menghasilkan filem dan beg pva dalam warna yang telus dan pelbagai. dan filem PVA lebih lancar daripada produk tamparan tradisional.


Kami juga menawarkan filem dan beg biodegradable penuh bahan organik dengan bahan mentah dan proses pengeluaran yang dipatenkan.


Untuk lebih banyak produk filem dan beg PVA sila lawati kami:


http://www.joyful-printing.net/pva-bag/


http://www.joyful-printing.com/pva-bag/


Sepasang:Kaedah untuk mempercepat pembubaran polivinil alkohol Seterusnya:tidak