Percetakan Buku Paperback

Percetakan Buku Paperback

percetakan buku kadbala Percetakan Jenis: Offset Percetakan Cover Buku: Softcvover Cover Book Gaya: Softcvover Cover Book Percetakan Tanda dagangan: OEM Kod HS: 4901990000 Jenis Kertas: Khas kertas untuk penutup; Kertas Seni untuk halaman dalam Surface Finish: Gold Hot Stamping Binding: Jahit Mengikat Kandungan Buku: Sejarah Universiti Asal: Shenzhen China

Maklumat produk

percetakan buku kad kahwin

Percetakan Jenis: Percetakan Offset

Cover Buku: Cover Softcvover

Gaya Buku: Percetakan Buku Cover Softcvover

Cap Dagangan: OEM

Kod HS: 4901990000

Jenis Kertas: Kertas khas untuk penutup; Kertas Seni untuk halaman dalaman

Surface Finish: Gold Stamping Hot

Binding: Binding Jahit

Kandungan Buku: Sejarah Universiti

Asal: Shenzhen China


Tips mencetak:

Proses glazir UV separa untuk proses pascabayar

Menurut keperluan kaca produk, salutan kaca tempatan digunakan untuk bahagian-bahagian yang perlu menonjol dalam tanda dagangan dan pembungkusan bahan bercetak. Berbanding corak persekitaran, corak kaca terang, terang dan kuat, dan boleh menghasilkan kesan kesenian yang unik. Oleh itu, ia sangat popular di kalangan pedagang Cina dan asing.


Kaca UV separa adalah jenis teknik penamat untuk bahan bercetak. Ia dinamakan untuk kaca terpilih grafik bercetak dengan varnis UV dengan kecerahan tinggi, ketelusan dan rintangan lelasan. Walaupun menonjolkan tema susun atur, ia juga meningkatkan kemasan permukaan cetakan. Sebahagian besar UV digunakan terutamanya dalam penamat penutup buku dan produk pembungkusan untuk mencapai tujuan membuat lapisan cetakan pada kek.


Kesan UV


Pada masa ini, kesan UV tempatan yang biasa adalah: cahaya cerah separa, kepupusan tempatan, pembekuan setempat, pembiasan sebahagian separa berwarna-warni, kedutan separa dan bunga ais tempatan.


UV tempatan boleh digunakan sama ada selepas filem itu digunakan atau langsung pada bahan bercetak, tetapi untuk menonjolkan kesan kaca separa. Secara amnya, ia dilakukan selepas filem itu diliputi oleh filem itu, dan sebahagian besar filem matt dilindungi, mencakup kira-kira 80% produk kaca UV tempatan. Perbezaan terbesar antara kaca separa dan kaca penuh kaca adalah bahawa seseorang perlu membuat plat mencetak, yang merupakan keperluan pendaftaran tertentu untuk peralatan kaca. Terdapat tiga elemen utama UV kaca tempatan, iaitu kaca, peralatan pendaftaran dan peralatan pengawetan. Untuk memastikan kawasan kaca UV tempatan selaras dengan saiz grafik dicetak, kaedah pencitraan fotografi hendaklah digunakan semasa membuat plat kaca.


Pengkelasan


1. Skrin percetakan skrin separa


Percetakan skrin mempunyai ciri-ciri penukaran dakwat tinggi, lapisan dakwat tebal dan kesan tiga dimensi yang kuat. Untuk skrin kaca, biasanya lebih disukai menggunakan skrin 200-300 mesh (untuk kesan kaca separa seperti pembekuan sebahagian, bilangan meshes lebih rendah), dan ketegangan tandu adalah 20 hingga 25 N / cm. Kerana pelaburan kecil dalam peralatan. Banyak kilang dan kilang pembungkusan memilih percetakan skrin apabila menambah perkhidmatan kaca tempatan. Sesetengah syarikat kaca percetakan profesional meningkatkan ketepatan kaca dan meningkatkan kecekapan pengeluaran. Pencetak skrin roller automatik sepenuhnya sudah digunakan. Kelajuan pengeluaran boleh mencapai 3,000 helai / jam. Bagaimanapun, percetakan skrin kaca tempatan pada dasarnya mengamalkan mod pengeluaran luar talian. Terdapat aplikasi yang lebih sedikit bagi unit percetakan skrin berputar dalam talian.


2, kaca separa flexographic


Percetakan Flexographic dicirikan oleh keupayaan untuk membentuk salutan tebal dalam proses yang lebih mudah. Oleh itu, ia sangat dicari di kaca UV. Kaca separa percetakan flexographic terbahagi kepada kaca percetakan flexographic biasa dan kaca percetakan flexographic khas, dan beberapa grafik mudah masih menggunakan bantuan getah terukir. Kaca separa untuk percetakan flexographic sesuai untuk kaca luar dan kaca dalam talian. Kaedah percetakan flexographic glass, digabungkan dengan roller anilox dan pengikis rongga, dengan tepat dapat mengawal jumlah varnis dan kualiti kaca stabil.

3, gravure separa kaca

Percetakan gravure juga berfaedah di kaca uV tempatan kerana lapisan dakwat percetakan yang lebih tebal dan ketahanan percetakan tinggi silinder cekung. Khususnya, penampilan mesin percetakan gravure sheet-fed telah menyumbang kepada perkembangan kaca separa gravure. Walau bagaimanapun, disebabkan kos pembuatan plat yang tinggi, ia digunakan terutamanya untuk perniagaan kaca jangka panjang.


4, kaedah kaca tempatan yang lain


Tiada siapa yang akan menggunakan percetakan offset untuk kaca sehingga tiada varnis UV kerana lapisan dakwat percetakannya terlalu nipis. Varnish UV mempunyai beberapa kelebihan kerana lapisan filem tebal, gloss tinggi dan ketepatan tinggi overprinting. Ia juga digunakan di kaca UV tempatan tetapi terutamanya digunakan untuk kaca dalam talian.


Daripada kaedah pengeluaran, mesin kaca UV tempatan juga boleh dibahagikan kepada kaca luar talian dan kaca dalam talian. Permukaan luar talian merujuk kepada percetakan, dan kaca dilakukan pada peranti khusus, yang memerlukan penggunaan mesin kaca khusus atau kalender. Apabila kaca dilakukan di luar talian, kerana bahan cetak dapat dikeringkan dengan secukupnya, gloss yang lebih tinggi daripada kaca dalam talian boleh diperolehi. Selain itu, kelenturan pengeluaran kaca luar talian. Pelaburan peralatan adalah kecil. Kaca dalam talian merujuk kepada kemasan percetakan dan kaca pada barisan pengeluaran yang menambah kaca dan pengawetan UV ke akhbar. Cetakan itu langsung dilitupi selepas pencetakan selesai.


Teknologi baru UV tempatan


1, teknologi dakwat campuran


Oleh kerana percetakan UV atau kaca UV tidak sesuai untuk digunakan pada permukaan substrat yang sangat menyerap, dan lekatan permukaan dakwat percetakan tidak baik, kebanyakan kaca UV dalam talian diperlukan. Jika semua percetakan dengan dakwat UV tidak dapat dielakkan, kos akan meningkat. : Jika mencetak dengan dakwat biasa, salutan atau kaca penuh sebelum kaca, ini pasti akan menghalang penggunaan kaca mengimbangi. Teknologi dakwat hibrid berkesan menyelesaikan masalah bottleneck ini. Ia menggabungkan kelebihan dakwat UV dan dakwat konvensional dari segi prestasi, iaitu kelebihan pengeringan polimerisasi dan pengoksidaan, yang meningkatkan kesan sinergistik permukaan dakwat dan varnis UV, membuka jalan untuk kaca mengimbangi.


2, membalikkan cahaya ke atas


Pro-Cure adalah relatif kepada kaca separa tradisional. Kaedah klas tradisional (percetakan skrin percetakan flexographic atau percetakan gravure) digunakan untuk kaca separa. Akhirnya, percetakan kaca separa mesti digunakan untuk mencapai kesan kontras tinggi grafik tempatan, jadi ketepatan overprinting kaca dan percetakan menjadi kaca. Kunci prosesnya. Proses cahaya terbalik memecahkan undang-undang di atas, yang menjadikan masalah pendaftaran mudah dipecahkan.


3, kaca UV dalam talian


Kaca dalam talian bukanlah teknologi baru untuk percetakan flexographic dan percetakan gravure, tetapi untuk aplikasi dengan julat aplikasi yang lebih luas dan ketepatan dan kelajuan percetakan yang lebih tinggi, ia dilancarkan di bawah panggilan pembezaan dan perkhidmatan tambah nilai. Teknologi kaca dengan idea inovatif. Terdapat empat bentuk utama UV kaca dalam talian yang telah digunakan: dakwat biasa + kaca berganda (kaca berair + kaca UV); dakwat campuran + kaca UV; UV tinta + kaca UV; Tinta UV + minyak OP + kaca UV (cahaya terbalik).


Hot Tags: percetakan buku kad buku, China, pembekal, borong, harga
Sepasang:Buku Kanak-kanak Paperback Picture Book Printing Seterusnya:Percetakan Majalah Softcover

Siasatan

You Might Also Like