Buku Kanak-kanak, Buku Mengikat Perfect

Buku Kanak-kanak, Buku Mengikat Perfect

Buku kanak-kanak, buku mengikat Perfect Do-It-Yourself Perfect Binding Paperback Novels Are Perfect Bound

Maklumat produk

Buku kanak-kanak, buku mengikat Perfect

1. Bahan kertas penutup: 250gsm kertas berkilat

2. bahan kertas: C2S kertas seni berkilat

3. berat kertas: 100gsm kertas berkilat

4. Percetakan: percetakan 4c + 4c (warna penuh)

5. Pelupusan proses: Glossy coated, spot UV, die cutting

6. Mengikat: Mengikat sempurna

7. Saiz & kuantiti: 5000 (diskaun akan diberi 2% -10% untuk kuantiti yang berbeza)

Do-It-Yourself Perfect Binding

Novel-novel Novel adalah Bound Perfect


Mengikat sempurna adalah cara penempelan buku di mana pelekat fleksibel menempelkan penutup kertas ke tulang belakang tandatangan yang dipasang dari buku atau majalah. Perfect mengikat dan pelana-jahitan adalah dua teknik mengikat yang paling popular.

Mengikat sempurna melibatkan mengumpulkan semua halaman atau tanda tangan buku, mengerumun dan meratakan pinggir kawasan tulang belakang, dan kemudian memohon pelekat yang fleksibel dan melampirkan penutup kertas ke tulang belakang.

Reka bentuk novel adalah salah satu contoh yang mengikat sempurna. Buku kecil, direktori telefon, dan beberapa majalah menggunakan kaedah mengikat yang sempurna juga. Berbanding dengan kaedah mengikat lain, mengikat sempurna adalah tahan lama dan mempunyai kos rendah hingga sederhana. Ia boleh digunakan dengan penerbitan yang beberapa inci tebal.

Ciri-ciri Pengikat Perfect

Buku terikat yang sempurna mempunyai tulang belakang yang rata. Jika buku itu cukup tebal, penutupnya boleh dicetak pada tulang belakang dengan nama penerbitannya. Banyak pencetak komersial menawarkan tawaran yang sempurna kepada pelanggan mereka.

Apabila menyediakan fail digital untuk penerbitan terikat yang sempurna, anda tidak perlu risau tentang penyesuaian untuk rayapan yang berlaku apabila buku itu dijahit pelana. Kerana muka surat disusun di atas satu sama lain, bukan bersarang, tidak ada rayapan berlaku dalam mengikat sempurna.

Satu variasi mengikat sempurna tradisional adalah Eurobind yang mengikat di mana penutup terpaku hanya pada sisi tulang belakang sehingga buku terikat sempurna dapat dibuka datar. Juga, beberapa buku menggabungkan gam dengan tandatangan yang dijahit bersama untuk ketahanan.

Do-It-Yourself Perfect Book Binding

Anda boleh mengikat buku anda sendiri menggunakan versi DIY yang mengikat sempurna. Anda akan memerlukan gam putih tugas berat, beberapa klip cukup besar untuk mengepilkan tandatangan buku, kertas pasir halus, kapas swab, dan dua batang cat kayu yang rata.

Sebelum anda bermula, hati-hati lipat muka surat buku. Sekiranya anda mencetak pada kertas saiz surat dan buku anda akan menjadi 5,5 inci 8,5 inci, gulungkan kertas ukuran huruf dengan setengah.

Kumpulkan tandatangan buku yang dilipat dalam urutan yang sesuai. Jog ke arah tulang belakang untuk kelebihan.

Letakkan satu batang kayu di bahagian depan halaman yang dipasang dan satu di bahagian belakang yang diletakkan dekat dengan tulang belakang, tetapi tidak menyentuh. Poskan pengapit ke atas tulang belakang dan tongkat kayu. Penjepit segalanya dengan selamat.

Kayu menghalang pengapit dari membuat lekapan di halaman buku.

Kasar tepi tulang belakang dengan kertas pasir. Ini membantu gam mematuhi kertas. Pindahkan klip seperti yang diperlukan semasa anda bekerja tetapi jangan unclamp buku itu.

Gunakan swab kapas untuk memohon lapisan gam yang murah hati ke kawasan tulang belakang halaman.

Tunggu sekurang-kurangnya setengah jam untuk gam kering.

Sapukan lapisan kedua gam ke tulang belakang.

Tunggu gam kering sepenuhnya.

Keluarkan pengapit.

Lampirkan penutup sebelum dilipat ke atas buku, atau gunakan penguasa untuk membuat dua lipatan dalam penutup jarak yang sama dengan ketebalan tulang belakang. Ia memberikan lipat kemas di sekitar kawasan tulang belakang.

Sapukan gam ke tulang belakang sekali lagi dan tekan penutup di tempatnya.

Catat buku itu menggunakan tongkat kayu dan tunggu sehingga penutupnya kering sepenuhnya.

Keluarkan pengapit dan tongkat.

Potong penutup dengan pisau cukur atau pisau utiliti untuk kelebihan kemas.

sempurna binding.jpg

Hot Tags: buku kanak-kanak, buku mengikat yang sempurna, China, pembekal, borong, harga
Sepasang:Kulit nipis berkualiti membuat percetakan Seterusnya:Percetakan Binding Perfect

Siasatan

You Might Also Like