Percetakan Buku Sticker Pelekat

Percetakan Buku Sticker Pelekat

pelekat buku pelekat pelekat pelekat pelekat pelana pelekat Spesifikasi: 260mm * 186mm (buku lurus) Penutup: 250g kad merah merah jambu Kandungan: 128g kertas matte Proses: gam ringan menunggang kuku memotong, jahitan jahitan, percetakan empat warna MOD: 1000 salinan Mencetak kitaran: 7 hari

Maklumat produk

percetakan buku pelekat pelekat

percetakan buku pelekat pelana

Spesifikasi: 260mm * 186mm (buku lurus)

Cover: 250g kad merah jambu double

Kandungan: 128g kertas matte

Proses: gam ringan menunggang kuku, jahitan jahitan, percetakan empat warna

MOD: 1000 salinan

Mencetak kitaran: 7 hari

20170727221151_0460.jpg

20170727221200_0928.jpg


Tips mencetak:

Pengalaman percetakan, pengedaran dakwat percetakan warna

Mencetak dakwat percetakan warna

Warna, kecerahan dan cetakan tinta percetakan warna secara langsung berkaitan dengan kualiti cetakan warna, jadi perlu memahami dengan betul cara mencampurkan dakwat.


Hari ini, Anmei Mall bercakap mengenai pemahaman kasar dakwat percetakan warna dari perspektif proses percetakan.

Adalah sangat penting untuk merumuskan dakwat untuk menguasai prinsip menggunakan jenis dakwat dan bahan bantu yang sama dengan jenis yang sama. Jika dakwat adalah "05 jenis", bahan bantu tambahan juga harus dipadankan untuk memperbaiki kesesuaian pencetakan dakwat. Di samping itu, bilangan dakwat warna utama harus digunakan sedikit sebanyak. Maksudnya, jika kedua-dua warna utama digunakan, yang ketiga tidak boleh digunakan, supaya tidak mengurangkan kecerahan dakwat dan menjejaskan warna terang. Terdapat dua jenis dakwat warna, satu adalah dakwat gelap, yang merupakan dakwat asal dengan tiga warna utama atau warna pertengahan, dan dakwat tidak ditambah dengan apa-apa yang lebih nipis; yang lain adalah dakwat ringan, yang ditambahkan pada dakwat asal. Ejen itu dirumus menjadi dakwat.


(-) Kaedah pencampuran tinta gelap dan prinsip warna

Pertama, warna dakwat yang digunakan harus dinilai mengikut warna asal, dan kemudian jumlah dakwat yang sesuai bagi setiap warna harus diambil dan diletakkan pada meja pengawal dakwat untuk sedikit pencampuran. Apabila mengatur, anda harus menguasai prinsip bahawa dakwat gelap secara beransur-ansur ditambahkan kepada dakwat cahaya. Tidak boleh mengambil dakwat yang mendalam dan kemudian menambah dakwat cahaya, kerana warna cahaya dakwat cahaya miskin, jika anda menggunakan kaedah menambah dakwat cahaya dalam dakwat gelap untuk menyesuaikan diri, tidak mudah menyesuaikan warna, sering semakin banyak jumlah dakwat diselaraskan, ini tidak dianjurkan. Apabila warna dakwat dilaraskan untuk menjadi serupa dengan warna asli, dakwat boleh dihiasi dengan kertas percetakan, dan kemudian dibandingkan dengan yang asal. Sekiranya terdapat sisihan warna, pembetulan warna dilakukan sehingga sampel percetakan dipenuhi. Selepas warna dakwat sukar disesuaikan, bahagian-bahagian masing-masing boleh dikira sebagai batch-provisioned. Jika tiga warna utama dakwat digunakan untuk menggabungkan dakwat gelap, mereka harus dikuasai untuk memperbaiki kesan penyesuaian dakwat. Sebagai contoh, tiga dakwat utama warna dicampur dalam jumlah yang sama, dan warna yang diperolehi adalah kira-kira hitam; kedua-dua warna utama dalam tiga dakwat warna utama adalah sama atau tidak sama rata dalam suhu, dan pelbagai warna antara boleh diperolehi, dan warna menjadi berat sebelah ke arah buah-buahan yang mempunyai nisbah kandungan yang besar; Tiga warna utama dakwat dicampur dalam pelbagai perkadaran untuk mendapatkan pelbagai warna kompleks; Dakwat hitam ditambah kepada sebarang dakwat warna, dan kecerahannya tidak dapat dielakkan diturunkan menyebabkan fasa warna menjadi gelap. Jika anda menambah dakwat putih, kecerahannya akan meningkat. Warna perantaraan dan warna kompleks boleh dibentuk dengan menggunakan tiga dakwat warna primer, tetapi dari kemudahan pengadunan dan meminimumkan bilangan dakwat yang digunakan, dakwat warna pertengahan boleh digunakan.

Apabila merumuskan dakwat berwarna kompleks, anda harus memahami prinsip warna, dan anda tidak boleh cuba menyesuaikan warna dengan menambah "warna ini ditambah titik". Sebagai contoh, biru dalam dakwat hijau Tamsui harus menggunakan biru biru atau biru merak. Ia tidak sepatutnya diselaraskan dengan warna biru tua. Kerana dakwat biru gelap mempunyai rasa merah, ia pasti akan membuat kelabu warna dan tidak terang. Atas sebab yang sama, anda tidak boleh menambah dakwat berwarna kuning kemerahan. Anda perlu menggunakan dakwat kuning pucat. Satu lagi contoh ialah apabila dakwat oren merah dicampur, dakwat merah mawar tidak boleh digunakan kerana ia mempunyai warna biru, dan warna hijau yang terdiri daripada biru dan kuning adalah warna pelengkap merah, yang menjadikan warna dakwat kurang jelas perasaan.

Sesetengah dakwat mempunyai warna unik mereka sendiri, sama seperti warna merah merah dan kuning, dan warna oren akan meningkatkan kegelapan. Percetakan warna oren, jika anda menggunakan dakwat oren untuk mencapai kesan yang kurang jelas, dan percetakan tidak realistik, dengan warna kuning emas dan limau bercampur, warna percetakan jauh lebih baik. Satu lagi contoh ialah pencetakan landskap hijau pada musim bunga awal, yang sepatutnya menjadi dakwat kuning cahaya untuk dipadankan, dan daun hijau daun boleh dicetak. Sekiranya anda menggunakan dakwat kuning gelap, kerana dakwat kuning gelap mengandungi merah, warna merah adalah warna pelengkap hijau, daun yang dicetak mestilah gelap, keruh, dan tidak dapat mencerminkan nafas awal musim bunga.

Apabila mencampur dakwat kompleks, jika anda menggunakan peraturan warna pelengkap untuk membetulkan anjakan warna, kesan warna akan menjadi lebih baik. Sekiranya warna ungu dalam tinta warna tertentu berat, ia boleh diperbetulkan dengan menambahkan dakwat kuning; jika warna merah berat, ia boleh diperbetulkan dengan menambah dakwat biru (seperti biru merak atau dakwat biru langit), yang boleh memainkan jumlah kecil dan menyesuaikan kesan warna. . Sekiranya dakwat hitam menjadi kekuningan dan kegelapan tidak mencukupi, sedikit cahaya biru boleh ditambah sebagai bahan pewarna, kerana cahaya biru adalah dakwat biru dengan cahaya merah, yang juga merupakan hasil warna pelengkap.

点击 图标 下载 App


Hot Tags: pelekat buku pelekat pelekat, China, pembekal, borong, harga
Sepasang:Stitch pelana membuat percetakan Seterusnya:Percetakan Buku Pelana Sadik

Siasatan

You Might Also Like