Percetakan Buku Hardcover Berkualiti Tinggi

Percetakan Buku Hardcover Berkualiti Tinggi

Berkualiti tinggi hardcover buku percetakan Model NO .: Jenis Kertas: Bersalut Kertas Penamat Permukaan: Laminasi Filem Mengikat: Saiz Jahit Thread: mengikut Permintaan Pelanggan MOQ: 1000 Sijil: SGS, Pakej Pengangkutan ISO: Eksport Kadbod Asal: Shenzhen, China Produk Jenis: Hardcover Book Printing Type: Offset Printing Book Cover: Hard Cover Type Order: Custom, OEM Color: 4c + 4C Pms Sample: Merek Dagang yang Tersedia: OEM Specification: Code HS Customized: 4901990000

Maklumat produk

Percetakan buku hardcover berkualiti tinggi

Model NO .:

Jenis Kertas: Kertas Bersalut

Selesai Permukaan: Laminasi Filem

Binding: Thread Stitching

Saiz: mengikut Permintaan Pelanggan

MOQ: 1000

Sijil: SGS, ISO

Pakej pengangkutan: Eksport kadbod

Asal: Shenzhen, China

Jenis Produk: Buku Hardcover

Percetakan Jenis: Percetakan Offset

Cover Buku: Hard Cover

Jenis Pesanan: Custom, OEM

Warna: 4c + 4C Pms

Contoh: Ada

Cap Dagangan: OEM

Spesifikasi: Disesuaikan

Kod HS: 4901990000
Tips mencetak:


Mengenai peralatan mengikat

Pemprosesan mengikat digunakan secara meluas dalam buku, penerbitan, majalah, buku, risalah, risalah pengiklanan dan produk lain yang perlu terikat. Kaedah mengikat yang biasa digunakan termasuk jahitan pelana, mengikat tanpa wayar, mengikat kunci, garisan plastik mengikat panas, dan lain-lain. Apabila produk terikat, ia biasanya melalui proses memukul halaman → memotong → lipatan → padanan → tempahan → penutup pembungkusan → memotong buku, dan teknologi pemprosesan buku hardcover lebih rumit, secara amnya melalui pemprosesan teras buku dan pemprosesan shell. , kes buku dan proses lain.


Proses percetakan dan seterusnya, terutamanya penamat permukaan penamat, telah digunakan secara meluas dan sentiasa berubah, seperti percetakan mengimbangi dan kaca, percetakan mengimbangi dan setem panas. Pemprosesan produk bercetak yang mengikat juga digunakan secara meluas dalam teknologi sambungan dan peralatan, yang mengubah keadaan pemprosesan manual atau pengeluaran mesin tunggal, dan sangat meningkatkan kecekapan pemprosesan produk, contohnya, garis jahitan pelana jahitan, garis kaitan tanpa wayar yang mengikat, hardcover Penggunaan talian pengeluaran buku, dan lain-lain pengeluar peralatan penamat pasca akhbar memberi perhatian kepada menyempurnakan fungsi peralatan, memberikan pengguna penyelesaian yang lebih baik, membantu para pelanggan untuk meningkatkan nilai tambah produk, menjadikan makna pemprosesan sambungan memecah melalui skop garisan sambungan yang mengikat . Sebagai contoh, MBO Group memberi tumpuan kepada mesin lipat. Pengembangan dan pengeluaran penyelesaian buku kecil yang diperintahkan menggabungkan mesin lipat, mesin jahit pelana dan mesin die-cutting untuk memproses pelbagai risalah kreatif dan kreatif. Ini adalah contoh biasa. Artikel ini menerangkan pemahaman penulis mengenai proses sambungan dan peralatan dalam pencetakan pasca.


1. Saddle linkage jahitan dan teknologi baru


Barisan penyambungan jahitan pelana biasanya terdiri daripada mesin mengumpul, stapler dan mesin pemotong tiga sisi. Sesetengah model garisan penghubung juga dilengkapi dengan mesin penyusun automatik, yang secara automatik boleh melengkapkan set, meliputi lipatan dan pendaratan, penanda buku, Pemotongan tiga sisi, output selepas mengira, dan dilengkapi dengan peranti pengesanan automatik sepadan. Motivasi jahitan pelana sangat berkesan dan digunakan secara meluas dalam pemprosesan buku tipis seperti majalah, majalah, dan buku latihan.


Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, garisan bergerak pelana yang dijadualkan telah dibangunkan pada kelajuan tinggi dan automasi, dan fungsinya telah diperbaiki secara berterusan. Kelajuan tinggi dicerminkan oleh banyak pengeluar peralatan, tanpa mengira negara-negara asing seperti Heidelberg, Haole, Martini, dll, atau domestik seperti Ziguang, Beiren, dan lain-lain, banyak model garis tali jahitan pelana boleh mencapai lebih dari 10,000 per jam kelajuan, Supra Supra Martini dapat mencapai 25.000 hingga 30.000 eksemplar per jam. Automasi dicerminkan dalam fungsi pelarasan automatik spesifikasi, penggunaan teknologi penghantaran tanpa shaftless, dan sistem pemeriksaan yang sempurna. Fungsi ini sentiasa dipertingkatkan dalam pemotongan dua, memotong tiga dan menumbuk fungsi seperti album CD, fungsi pos automatik, dan fungsi jamming.


Pemotongan tiga baris buku itu di garisan jahitan pelana


2. talian mengikat tanpa wayar


Mengikat tanpa wayar adalah kaedah penting untuk menempah buku pemprosesan industri hari ini. Ia adalah kaedah mengikat yang paling banyak digunakan dalam buku yang mengikat di China. Ia sesuai untuk hampir semua produk yang tidak memerlukan pemeliharaan jangka panjang, seperti risalah pengiklanan, jurnal, buku-buku buku dan barang-barang. Pengeluaran katalog, dan lain-lain. Buku-buku yang diproses oleh mengikat mengikat yang sempurna mempunyai kelebihan penyebaran mudah, pembacaan mudah, ketegaran tinggi dan hayat perkhidmatan yang panjang. Barisan pengeluaran yang sempurna mengikat yang terdiri daripada mesin mengikat yang sempurna dengan mesin penggabungan dan mesin pemotong tiga sisi mempunyai kecekapan pengeluaran yang sangat tinggi, kecekapan tinggi dan ekonomi.


Garis garisan yang mengikat tanpa wayar secara berterusan boleh melengkapkan padanan, perlanggaran, penjepit, pengilangan, penggerudian, penghalang, penyikat (pelekat, gam sampingan), kain kasa, penutup, toning, pemotongan, Penyiapan produk selesai dan proses lain.


Perkembangan terkini dalam proses mengikat tanpa wayar dan peralatan ditunjukkan dalam:


Berkelajuan tinggi: Ramai model boleh mencapai 8000 salinan setiap jam; Pengikat mahkota Corona Martini juga boleh mencapai 18,000 salinan setiap jam.


Mesin Pengikat Mahkota Corona Martini


Kelentangan tinggi: prestasi dalam pelbagai saiz produk, kaedah pengekalan fleksibel. Sebagai contoh, mesin pengikat sempurna jenis bolero Martini ini mempunyai panjang pemprosesan maksimum 510mm dan ketebalan blok buku 80mm. Ia boleh digunakan dalam pelekat mencairkan panas, lateks putih, pelekat PUR dan dua aplikasi saiz. Kaedah gluing ini boleh memenuhi keperluan pemprosesan buku-buku buku pepejal dan buku hardcover.


Automasi: Pelarasan kerja pantas, automatik. Ia boleh dimasukkan secara manual, atau saiz kerja boleh dimasukkan secara automatik melalui alat mengukur buku, dan kemudian peranti itu boleh dengan cepat dan secara automatik diselaraskan.


3. Barisan pengeluaran hubungan buku Hardcover


Garis keras garis keras biasanya dikenali sebagai "Hardcover Dragon" di China. Ia adalah satu peranti yang menyedari pemprosesan bersama langkah-langkah pemprosesan teras buku hardcover seperti pembulatan, rabung rabung, saiz, kain kasa atas, kain pasu yang melekat, buku semula kertas, kes buku atas dan pembentukan alur. Kombinasi peralatan yang berbeza dapat memenuhi keperluan pemprosesan yang berbeza, sehingga konsep garis sambungan keras dan komposisi peralatannya selalu diperbarui.


4. (label) memotong garis pengeluaran


Barisan pengeluaran memotong menggunakan pemotong kertas bersilang tunggal sebagai peralatan utama. Biasanya ia terdiri daripada alat mengangkat kertas, mesin kertas, pemotong kertas tunggal, kertas pengunderaitan, dan lain-lain, yang boleh menyiapkan kertas menyusun, kertas krep, memotong kertas berkelajuan tinggi, dan memunggah secara automatik. Pemprosesan kertas dan bahan-bahan lain sangat memendekkan masa penyediaan semasa proses pemotongan dan mengurangkan keamatan tenaga pekerja.


Mesin pemotong kutub yang paling terkenal di kalangan pemotong kertas lanjutan antarabangsa mewakili arah pembangunan pemotong kertas. Talian pemotongan syarikat juga mempunyai pelbagai konfigurasi dan spesifikasi, seperti L-137-L, LR-137-T, T-155-T dan LRP-137-T dan spesifikasi lain. Contohnya, sistem pemotongan LRP- (137) -T mempunyai peranti mengangkat tumpukan kertas, peranti pemetik kertas RAH automatik, stacker kertas jenis STR, pemotong kertas berkelajuan tinggi Pola XT, sistem pengangkutan gigi Autotrans, dan Pola Sistem pemunggah Transomat E. Sistem kertas dan konfigurasi yang lain mempunyai tahap automasi yang tinggi, yang dengan ketara meningkatkan kecekapan pemprosesan, memendekkan masa pemprosesan, dan mengurangkan intensiti buruh.


Untuk produk label, Pola mempunyai label pemotongan label yang bersamaan, sebagai tambahan kepada penyelesaian produk yang akan dipotong, kertas krep, kerosakan gigi automatik, pemotongan (termasuk pelupusan automatik), tetapi juga pemotongan produk (Atau pemotongan, sesuai untuk dan berbungkus, seperti POLAR LabelSystem DCC-11, boleh dipotong dan dibungkus dengan dimensi antara 50 × 50mm hingga 170 × 250mm. Rajah 5 menunjukkan susun atur barisan pengeluaran. .


POLAR LabelSystem DCC-11 garis pengeluaran memotong


Mesin pemotong kertas China telah mengalami peringkat pembangunan pemotong kertas mekanikal, pemotong kertas hidraulik, pemotong kertas paparan digital, dan pemotong kertas terkawal program. Sekarang sudah ada jalur pengeluaran pemotongan yang canggih, seperti Shenweida's X. Barisan pengeluaran memotong siri ini terutama terdiri daripada mesin pemotong kertas mikrokomputer siri FQZK, dilengkapi dengan mesin bongkar, meja kerja kusyen udara, trak angkat dan kereta kertas.


5. Proses sambungan mesin lipat dan mengikat


Folding adalah langkah yang sangat penting dalam pencetakan pasca. Ia melipat lembaran cetakan besar format ke dalam format yang ditentukan, yang digunakan terutamanya untuk lipatan halaman dan iklan.


Bentuk produk lipatan telah melanggar keterbatasan tanda tangan mudah, dan kombinasi pemprosesan pasca-lipat dan lain-lain, seperti brosur, brosur, katalog, peta, sampul surat langsung, brosur, dan lain-lain, sering termasuk Folding, mengikat , jahitan pelana, memotong, memotong mati, dan sebagainya; pengeluar mesin lipat utama juga komited untuk pembangunan mesin lipat, sentiasa memperbaiki dan menyempurnakan fungsi mesin lipat, dan memberi perhatian kepada lipatan dan percetakan lain pengeluaran sambungan pemprosesan.


MBO, Heidelberg's Stahl adalah wakil tipikal mesin lipat, yang mewakili arah baru pembangunan mesin lipat. Buku kecil yang ditunjukkan dalam Rajah 4 adalah produk di tapak booth MBO di Pameran Teknologi Percetakan Antarabangsa Beijing ke-7 (China Print 2009). Ia adalah barisan pengeluaran buku dengan mesin lipat T530 dan peralatan pasca-tekan BOGRAMA berkelajuan tinggi. , selepas "finishing stitch + stitch die stitch" untuk menyelesaikan pemprosesan.


Buku pelana peribadi


Selepas mesin lipatan dikaitkan dengan jahitan pelana, mati memotong dan proses lain, pengguna boleh menghasilkan produk die-cut, menumbuk dan berlubang dalam pelbagai kombinasi, tanpa mengira satu, ganda atau bahkan berbilang produk, seperti promosi. Manual, bahan pengiklanan yang menarik, arahan operasi dan manual operasi, memasukkan pakej, bahan bacaan mikro, buku teks, dan lain-lain semuanya boleh dihasilkan mengikut andaian anda, yang akan meningkatkan lagi kecekapan pengeluaran produk dan meningkatkan nilai tambah daripada produk.


Rajah 5 Unit pelana pelana dan unit pemotong mati dan produk siap dalam penyelesaian buku peribadi MBO


Buku produk umumnya harus dipakai, dipadatkan, dan dipotong selepas dilipat menjadi tanda tangan. Untuk beberapa manual, buku, manual, dan sebagainya, jika menggunakan lipat + lipatan jahitan di atas + mati memotong (atau memotong) Pemprosesan yang disambungkan dengan ketara boleh meningkatkan kecekapan pengeluaran produk dan memenangi pelanggan dengan reka bentuk yang diperibadikan.


Ringkasnya, dalam proses percetakan, pemprosesan sambungan percetakan, kaca, stamping panas, dan lain-lain dapat merealisasikan gabungan percetakan dan finishing permukaan untuk mencapai tujuan meningkatkan kecekapan; dalam pemprosesan mengikat produk, barisan pengeluaran sintesis unit hubungan tunggal, Ia juga dapat meningkatkan kecekapan pengeluaran dan kualiti produk terikat. Di antaranya, garisan penyambungan jahitan pelana, garisan pengikat tanpa wayar dan garisan pengeluaran buku hardcover adalah peralatan dan teknologi yang agak matang, dan gabungan pemotongan dan pemotong mati dan pembungkusan (memotong jalur pengeluaran), lipatan dan pelana jahitan, mati memotong kombinasi sambungan, atau gabungan lipatan dan pendispensan, adalah aplikasi inovatif peralatan dan teknologi yang lebih matang. Saya percaya bahawa dengan promosi dan promosi yang berterusan, proses-proses dan peralatan mengikat pasca-mengikat ini akan digunakan secara meluas. Mengiktiraf dan memohon.


Kami adalah syarikat percetakan besar di Shenzhen China. Kami menawarkan semua penerbitan buku, percetakan buku hardcover, percetakan buku papercover, buku nota hardcover, percetakan buku sprial, percetakan buku pelana pelana, percetakan buku kecil, kotak pembungkusan, kalendar, semua jenis PVC, risalah produk, nota, buku kanak-kanak, pelekat, semua jenis produk percetakan warna kertas khas, kad permainan dan sebagainya.

Untuk maklumat lanjut sila lawati

http://www.joyful-printing.com. ENG sahaja

http://www.joyful-printing.net

http://www.joyful-printing.org

e-mel: info@joyful-printing.net


Hot Tags: percetakan buku hardcover berkualiti tinggi, China, pembekal, borong, harga
Sepasang:PU Square Spine Hardcover Book Printing Seterusnya:Buku Lembaga Dengan Kad Pull Dan Push Dan Windows

Siasatan

You Might Also Like