BUKU HARDBACK DIY ATAU BUKU HARDCOVER Bahagian 2

BUKU HARDBACK DIY ATAU BUKU HARDCOVER Bahagian 2

BUKU HARDBACK DIY ATAU HARDCOVER BUKU Bahagian 2 HARDBACK BOOK ATAU BUKU HARDCOVER Bahagian 2 BANGUNAN BUKU HARDBACK ANDA ATAU HARDCOVER ANDA ANDAN

Maklumat produk

hardback print.jpg

BUKU HARDBACK DIY ATAU BUKU HARDCOVER Bahagian 2

BUKU HARDBACK ATAU BUKU HARDCOVER Bahagian 2

BUILD BOOK YOUR HARDBACK OR BOARD HARDCOVER

Seni mengikat buku adalah kraf kuno, tetapi sebenarnya ia tidak begitu sukar untuk dilakukan dan dengan praktik hampir tidak anda dapat menyelesaikannya. Jika anda sedang mencari projek kraf yang menyeronokkan atau cara cepat membuat hadiah dan hadiah yang bagus, maka ini mungkin idea yang baik untuk anda.

Saya tahu bahawa ada Arahan lain mengenai mengikat buku keras tetapi yang satu ini merupakan projek mudah dan pantas yang akan memberikan penamat yang sangat diterima, dan sebuah buku yang kelihatan seperti telah dibuat secara profesional, namun tanpa memerlukan apa-apa peralatan khas.

Langkah 8: Buat Spine Book

buku hardcover sprial print.jpg

Hampir memasang kertas yang terikat dan penutupnya. Menekan mereka bersama-sama, mengukur ketebalan gabungan mereka dan tandakan pada sekeping kad skrap.

Potong tulang belakang supaya ketebalan penutup dan kertas bersama dan panjang sama dengan ketinggian penutup buku.

Langkah 9: Tandakan dan Potong Bahan

percetakan buku hardback spry.jpg

Poskan buku itu dan tulang belakang pada kain atau kulit yang anda pilih dan tandakan supaya terdapat sempadan kira-kira satu inci (25 mm) sepanjang pusingan.

Potong bahan.

Seperti yang telah disebutkan, anda boleh menggunakan apa-apa bahan yang anda mahukan sebenarnya, walaupun bahan yang sangat tebal akan sukar dilipat dan lem (tetapi hei, siapa yang tahu bagaimana pesakit dan mahir anda?).

Sebenarnya, saya menggunakan bahan dari sepasang suam lengan bekas isteriku (Toast), fikir saya boleh memberikan buku itu sebagai hadiah Krismas dengan cara yang ironis ... jangan risau hanya bercanda dan dia telah membuangnya keluar pula ...

Langkah 10: Melekatkan Papan Penutup dan Spine di Tempat

percetakan buku hardcover spry.jpg

Menggunakan gam putih atau gam penyelesaian getah, pelincirkan salutan walaupun di atas papan dan letakkan muka di sebelah yang salah bahan (iaitu bahagian bahan yang tidak biasa anda lihat, yang mempunyai corak cara yang salah dan lain-lain . dan lain-lain).

Pastikan anda melekat mereka dengan kemas secara berturut-turut supaya mereka selaras dengan satu sama lain dan lurus dan terdapat jurang kira-kira satu atau dua ketebalan kad yang anda gunakan antara tulang belakang dan setiap papan penutup.

Langkah 11: Selesaikan Tepi Penutup

hardback notebook.jpg

Selapkan lapisan putih atau getah sekata di sekeliling papan dan lipat bahan di atas papan untuk menutup tepi. Bekerja pada satu kelebihan pada satu masa. Adakah lawan bertentangan pertama dan kemudian lipat bahagian-bahagian lain ke atas di atas supaya semua lipatan pergi dengan cara yang sama. Buat kerja yang kemas di penjuru. Sekiranya anda menggunakan bahan tebal, anda mungkin perlu memotong beberapa bahan yang akan disembunyikan di bawah lipatan untuk menghentikan sudut-sudut yang terlalu besar.

Langkah 12: Letakkan Kertas Ke dalam Lapisan

hardback notebook print.jpg

Perkara mula terbentuk sekarang.

Tekan beberapa gam putih (atau gam solat getah) dalam dua jalur di tepi tengah papan penutup yang berhati-hati agar tidak mendapatkan apa-apa gam pada papan tulang belakang.

Kemudian letakkan bungkusan kertas yang terikat supaya ia terpusat di atas papan tulang belakang dan SAHAJA "sayap" kapas nipis terpaku pada papan penutup.

Tulang belakang TIDAK harus terpaku pada wadah kertas yang tertutup kapas, walaupun anda harus pastikan ia betul terpaku pada papan penutup hingga ke ujungnya, kerana ini adalah gabungan yang membuat buku itu kuat dan menghentikan blok halaman jatuh dari penutup.

Lebih baik jika anda menunggu bahagian ini kering sebelum bergerak ke langkah seterusnya. Ia mungkin adalah idea yang baik untuk meninggalkan buku yang terletak di belakangnya dengan kertas itu disokong oleh kaleng makanan semasa ia kering, kerana, jika anda meninggalkannya untuk kering tertutup, bit mungkin akan tetap bersama bahawa anda tidak mahu melekat bersama-sama.

Langkah 13: Potong Kertas Lapisan Anda

printing notebook hardback.jpg

Buku anda hampir selesai. Secara fungsional, ia sudah menjadi buku belakang yang keras, namun langkah seterusnya akan menjadikannya seperti buku yang nyata dan menutup semua bit yang terlipat di atas bahan.


Untuk kertas lapisan, anda boleh menggunakan hampir semua jenis kertas. Digunakan secara tradisional marmar kertas digunakan. Kini, anda boleh membuat ini sendiri (hey, saya rasa ada lagi Instructable yang datang) atau membelinya dalam bentuk lembaran dari kebanyakan kedai kraf yang baik, atau memuat turun kertas kertas marmer dari tapak saya (di mana anda akan melihat banyak projek lain hanya seperti ini). Atau secara alternatif anda boleh menggunakan sedikit kertas pembungkusan hadiah lama, atau sekadar kertas pembungkusan coklat tua yang kosong. Jadilah kreatif seperti yang anda boleh. Kertas lapisan adalah seperti lapisan sut mahal ... tersembunyi sehingga ia diturunkan oleh seseorang yang membuka ...


Secara idealnya, anda mahu kertas lapisan menjadi lebih kecil daripada ketinggian kertas supaya anda dapat menyusunnya dengan kemas dan dua kali selagi lebar kertas kertas supaya ia meliputi bahagian dalam penutup keras. (Lihat langkah seterusnya).

Langkah 14: Lap Lap di Tempat

percetakan buku hardcover spry.jpg

Lipat helai kertas lapisan dalam separuh salib.


Selesakan bahagian dalam penutup dan muka pertama dengan gam putih atau gam penyelesaian getah.


Berhati-hati meletakkan separuh kertas lapisan terlipat pada halaman pertama yang terpaku supaya ia melengkapkan kemas dengan tepi kertas. Kemudian pastikan bahawa ia masuk ke sudut gabungan antara kertas dan penutup, lipat liner keluar dan gam itu ke bahagian dalam penutup supaya ia menutup semua bahan terlipat dan bahagian dalam penutup karton .

Ulangi bahagian belakang buku.

Itulah ... anda sudah selesai!

Sekiranya kertas pertama menjadi sedikit berkerut apabila ia kering, tunggu selama sekurang-kurangnya satu hari untuk mengeringkannya dengan teliti dan kemudian seterika di atas halaman menggunakan besi panas sederhana. Ia tidak akan mendapat semua kedutan tetapi ia akan menjadikan halaman ini lebih rata dan hanya cuba menggunakan gam kurang untuk buku seterusnya.

Langkah 15: Eksperimen dan Buat Banyak Buku Berbeza

hardcover notebook print.jpg

Buat buku sebagai hadiah, buat mereka untuk sekolah, buat mereka untuk kawan-kawan. Jaga jurnal bergambar, anda tidak pernah tahu, suatu hari anda mungkin terkenal, kemudian fikirkan, betapa sejuknya apabila mereka menggali jurnal anda, yang bukan hanya penuh dengan pemikiran dan pandangan muda yang mengerti tentang ketidakadilan itu semua, tetapi juga terkandung dalam buku yang anda buat sendiri dan bukannya notebook atau buku harian yang murah (atau mahal) yang anda beli dari kedai seperti berjuta-juta orang lain.

Saya telah membuat pasangan lebih jauh setakat ini. Saya membuat seluar jeans dengan poket selepas keponakan saya, Josie mencadangkan saya menggunakan poket dari seluar untuk pen dan barangan ... kemas saya fikir, dan nampaknya berfungsi dengan baik.

Lihat apa yang boleh anda buat dan jika anda membuat sesuatu yang anda suka, mengapa tidak menyiarkan imej di sini atau emelnya kepada saya dan saya akan meletakkannya secara line pada dadcando

Kini, mudah untuk membuat buku hardcover atau buku nota hardcover, menyediakan karya seni anda dan menghantarnya ke pusat digital dengan keperluan anda, selepas 1 atau 2 hari buku hardcover atau notebook hardcover anda akan ok. Tetapi anda boleh menikmati lebih banyak semasa bangunan diri anda.

Jika anda mempunyai lebih banyak buku hardcover atau buku nota hardcover untuk membina, sila rujuk kepada kami. Kami akan menawarkan harga yang baik dan buku hardcover berkualiti tinggi atau buku nota hardcover.

Kami adalah syarikat percetakan besar di Shenzhen China. Kami menawarkan semua penerbitan buku, gambar pengiklanan warna, album hardcover, kotak pembungkusan, kalendar, semua jenis PVC, risalah produk, nota, buku Kanak-kanak, pelekat, semua jenis produk percetakan warna istimewa, kad permainan dan lain-lain.

Untuk maklumat lanjut sila lawati

http://www.joyful-printing.com. ENG sahaja

http://www.joyful-printing.net

http://www.joyful-printing.org

e-mel: 860681365@qq.com


Hot Tags: diy hardback book atau buku hardcover part 2, China, pembekal, borong, harga
Sepasang:Buku Hardcover Dibahagikan kepada Banyak Jenis-Jenis! Seterusnya:BUKU HARDBACK DIY ATAU BUKU HARDCOVER Bahagian 1

Siasatan

You Might Also Like