Buku Lembaga Dengan Kad Pull Dan Push Dan Windows

Buku Lembaga Dengan Kad Pull Dan Push Dan Windows

Buku papan percetakan Buku papan dengan tarik dan tolak kad dan tingkap Jenis Kertas: Kertas Seni Surface Finish: Laminasi Filem Binding: Risalah Dilipat Warna: Empat Warna

Maklumat produk

Buku papan dengan kad tarik dan tunda dan tingkap

Jenis Kertas: papan putih

Selesai Permukaan: Laminasi Filem

Binding: Leaflet Dilipat

Warna: Empat Warna, 4 + 4 warna

Umur: 3 sehingga

Pakej Pengangkutan: Karton Eksport pada Pallets

Asal: Shenzhen China

Jenis Produk: Buku Lembaga

Percetakan Jenis: Percetakan Offset 4 + 4color

Cover Buku: Hard Cover

Buku: Pendidikan

Jenis: Pembelajaran Awal

Spesifikasi: Kecil

Tips mencetak:


Percetakan plat kotor dan kelikatan dakwat

1. Plat kotor Dalam percetakan gravure plastik, lapisan resin nipis (pigmen yang terkandung di dalam resin) dipatuhi pada permukaan tidak percetakan dram, iaitu, lapisan dakwat sering dipatuhi pada permukaan bukan percetakan silinder plat. Dan dipindahkan ke substrat, supaya cetakan membentangkan lembaran atau garisan kotoran, yang merupakan versi kotor (juga dikenali sebagai versi kabus) kegagalan. Penyebab masalah plat kotor terutamanya berkaitan dengan kelikatan dakwat, selain bilah (termasuk kekerasan bilah, tekanan bilah, sudut sentuhan bilah), kualiti plat, dan formulasi dakwat. Jika kelikatan dakwat terlalu besar, kelikatan dakwat menjadi besar, dan bahan-bahan seperti resin dan pigmen mempunyai ketidakstabilan yang lemah, tidak boleh disebarkan secara seragam, dan mudah disimpan. Pigmen dalam dakwat tidak sama rata di dalam sistem dakwat, atau resin dalam dakwat gagal membungkus zarah pigmen dengan baik, supaya zarah-zarah pigmen menggabungkan semula untuk membentuk kumpulan pigmen yang lebih besar (iaitu, fenomena kasar). Di bawah gerakan berkelajuan tinggi pengikis dan plat, pengikis dan plat mudah rosak. Zarah-zarah yang lebih besar ini mudah dibentuk menjadi garisan linier atau jalur berbentuk jalur semasa percetakan, dan noda linear berlaku. Selanjutnya, kerana resin atau sejenisnya juga dalam keadaan supersaturated, sejumlah besar resin dikumpulkan bersama-sama, dan afiniti resin ke dram. Di bawah tekanan bilah, resin berpegang teguh pada drum (pigmen itu dimasukkan ke dalam resin), supaya lembaran itu kotor. Di bawah pergerakan plat percetakan berkelajuan tinggi, dakwat juga memberikan daya impak yang besar pada squeegee, sehingga sulit untuk squeegee untuk mengikis dengan lancar dari dakwat bahagian bukan gambar untuk menghasilkan piring kotor.

Secara umum, kelikatan dakwat yang lebih kecil, yang kurang terdedah kepada masalah kotor. Walau bagaimanapun, jika kelikatan dakwat terlalu kecil, kandungan pelarut organik dalam dakwat adalah besar, dan komponen seperti resin dan pigmen agak kecil, supaya lapisan filem yang licin tidak boleh dibentuk di dalam kering arang batu, dan dengan itu pemutihan dan kekurangan kilauan. Sekiranya produk bercetak memerlukan gloss yang lebih baik, secara amnya perlu dipertimbangkan menggunakan kelikatan dakwat yang lebih besar (13 ~ 19 saat, Zahn 3 cawan), iaitu komponen resin dan pigmen yang lebih banyak untuk memenuhi keperluan cetakan produk. . Tetapi beri perhatian khusus kepada versi kotor yang disebabkan oleh kelikatan yang besar. Di samping itu, apabila dakwat dicetak pada plastik dan menjadi filem dakwat, pigmen bersalut harus dipatuhi dengan tegas pada permukaan plastik, dan resin adalah bahan utama untuk melekatkan plastik. Oleh itu, ketegasan pigmen juga berkaitan dengan kelikatan dakwat. Ini bermakna bahawa nisbah resin dan pigmen dalam dakwat tidak boleh terlalu besar atau terlalu kecil, tetapi harus berada dalam jarak normal, dan ketegasan ikatan pigmen dapat memenuhi keperluan. Di bawah keadaan mengekalkan kelembapan alam sekitar yang normal, kelikatan dakwat berada di atas 16 saat (Zahn No 3 cup), dan elektrik statik tidak berlaku. Kelikatan dakwat berada di bawah 16 saat (Zahn No. 3 cawan). Oleh kerana kelikatan menjadi lebih kecil, fenomena elektrostatik seperti kumis, striated, kelebihan penolakan, dakwat terbang, pemindahan miskin, dan kesan air yang sangat tidak teratur akan diikuti. Dan kenaikan. Oleh itu, dalam proses percetakan yang sebenar, perhatian khusus perlu dibayar kepada perubahan kelikatan dakwat percetakan, kelikatan perlu diselaraskan dalam masa, dan kualiti produk yang dicetak harus diperbaiki.


2. Dakwat terbang Apabila percetakan gravure laju berkelajuan tinggi (kelajuan melebihi 20 m / min), jika dakwat gravure menggunakan resin polyene berklorin dalam negeri yang dihasilkan dengan pengagihan berat molekul yang luas, mengakibatkan kelikatan terlalu rendah dakwat percetakan, ia mungkin Masalah tinta terbang. Sebabnya ialah kelikatan dakwat percetakan terlalu rendah. Daya kohesif dakwat sangat berkurang. Apabila dakwat dipindahkan ke filem percetakan, resin berat molekul yang rendah mudah dipisahkan, dan titik dakwat kecil boleh dilihat di bahagian kosong bahan bercetak. Untuk menyelesaikan masalah dakwat terbang, kita mula-mula bermula dari dua aspek: satu adalah menggunakan resin polipropilena berklorin dengan pengagihan berat molekul sempit; yang lain adalah dengan sewajarnya meningkatkan kelikatan dakwat mengikut keadaan percetakan.


3. Kesan warna, kadar pemindahan dan ketepuan warna Dakwat graviti dipindahkan ke substrat percetakan dengan menggunakan dakwat dot tersekat, dan jumlah titik percetakan relatif tetap. Oleh kerana kelikatan dakwat meningkat, kelikatan dakwat juga meningkat, dan dakwat lebih dipindahkan dari titik, jadi ketumpatan warna dan ketepuan produk yang dicetak lebih tinggi, tetapi terdapat had. Apabila kelikatan dakwat secara berterusan meningkat ke tahap tertentu, kadar pemindahan dakwat juga meningkat serentak. Sekiranya kelikatan dakwat terus meningkat, kelikatan dakwat menjadi lebih kuat dan lebih kuat, dan dakwat mula tidak mencukupi. Di cawangan, tinta di kedai semakin kurang, dan kadar pemindahan dakwat secara beransur-ansur menurun. Ketumpatan warna cetakan juga mula menurun. Oleh itu, dalam proses pencetakan yang sebenarnya, untuk mencapai kesan pemindahan percetakan yang baik, kelikatan harus digunakan dengan penuh perhatian.


Hot Tags: buku papan percetakan, buku lembaga adat
Sepasang:Percetakan Buku Hardcover Berkualiti Tinggi Seterusnya:Buku Hardcover Dibahagikan kepada Banyak Jenis-Jenis!

Siasatan

You Might Also Like